Als je regelmatig op de motor rijdt, is het belangrijk om de juiste kleding en motorlaarzen te dragen. Je wilt natuurlijk niet dat je koud wordt of dat je kleding nat wordt als het regent. Maar welke motorkleding en -helmen zijn nu geschikt voor ieder weertype? Wij hebben de perfecte motorkleding en -helmen voor barre weersomstandigheden op een rijtje gezet!

Goede motorkleding voor je eigen veiligheid

Wanneer je met de motor rijdt is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt. Het is niet alleen belangrijk dat je kleding comfortabel zit, maar ook dat je kleding je goed beschermt. Wanneer je valt, is het belangrijk dat je kleding en schoeisel je beschermt tegen de schokken en het straatvuil. Ook is het belangrijk dat je kleding je beschermt tegen de weersomstandigheden. Kies daarom voor motorkleding die gemaakt is van stevige materialen. Bijvoorbeeld motorkleding die gemaakt is van leer of rubber. Beide materialen zijn stevig en waterdicht. Ook is het belangrijk dat je kleding goed sluit, zodat er geen vocht of vuil in kan komen.

Motorkleding

Voor de koudere dagen is goede motorkleding essentieel. Het houd je warm zonder dat je je bewegingen beperkt voelt. De juiste motorkleding is ook winddicht, zodat je geen kouvat. Wij raden de volgende motorkleding aan voor de frissere dagen.

Een motorjas

Een goede motorjas is winddicht en waterdicht. Je kunt kiezen voor een leren motorjas of een van textiel. Een leren motorjas is vaak wat warmer, maar een motorjas van textiel is vaak iets lichter en de stof ademend beter door een membraan. Kies voor een motorjas met dikke voering of zelfs elektrische verwarming als je in echt barre weersomstandigheden motorrijdt.

De motorbroek

Een goede motorbroek is ook wind- en waterdicht. Kies voor een motorbroek met dikkere voering wanneer je in de wintermaanden ook motorrijdt. Een motorbroek met Thermolite-voering houd je bijvoorbeeld extra warm. Deze voering is dunner dan dikke wol, maar houd je wel lekker warm. Ook is er motorkleding verkrijgbaar met elektrische verwarming. Deze verwarming geeft je extra warmte op koude dagen. Je kan de verwarming in de motorbroek aan- en uitzetten wanneer je dat wilt.

Motorhelm

De juiste motorhelm is ook belangrijk. Een goede helm houd je hoofd warm en beschermt je tegen de wind. Er zijn verschillende soorten helmen verkrijgbaar, zoals een integraalhelm, jethelm of crosshelmen. Welke helm je kiest, is sterk afhankelijk van je voorkeuren.
Kies bijvoorbeeld voor een integraalhelm als je op zoek bent naar een helm die je hoofd helemaal rondom compleet beschermt. Een jethelm is een lichtere helm die minder bescherming biedt, doordat de kinbescherming ontbreekt. Ze bieden rondom wel veel zicht. Een crosshelm is een lichtgewicht helm die voornamelijk geschikt is voor offroad-rijders.

Motorlaarzen

Ook je voeten moeten warm en droog blijven. Daarom is het belangrijk om de juiste motorlaarzen te dragen. Motorlaarzen beschermen je voeten tegen de kou, de regen en de wind. Kies bijvoorbeeld voor laarzen die gemaakt zijn van leer of rubber. Beide materialen zijn waterdicht. Ook is het belangrijk dat je laarzen goed sluiten, zodat er geen water of straatvuil in kan komen. Motorlaarzen met lange veters zijn vaak moeilijker aan- en uit te trekken dan motorlaarzen met een korte rits. Kies bijvoorbeeld voor deze laarzen als je vaak in de regen rijdt of als je laarzen vaak nat worden.

NTA 8776 goedgekeurde helmen

Nog even een laatste opmerking over de NTA 8776 goedgekeurde helmen. Deze NTA 8776 helm is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws door het uitbreiden van de helmplicht. Het betreffen helmen die geschikt zijn voor het Speed-Pedelec, bromfiets en snorfiets rijden. Ze voldoen aan de minimale veiligheidseisen en om ieder misverstand te voorkomen: een NTA 8776 helm is dus niet toegestaan op de motorfiets!

Lees ook:

Rijd jij graag motor?

Bron afbeelding: SplitShire via Pixabay 

Geverifieerd door ExactMetrics