Intussen is het alweer iets meer dan een jaar geleden dat we de sleutels ontvingen van onze huidige woning. In dit jaar is er heel erg veel gebeurd. Zo hebben we de badkamer, keuken en plafonds op de slaapkamer vervangen. Alsof die projecten nog niet genoeg waren hebben we ook geïsoleerd, alle muren laten stuken, de kelderruimte omgetoverd tot een mooie bijkeuken, de zolder voorzien van een nieuwe vloer, in de gang een garderobe inloopkast gemaakt en zijn we nog steeds bezig om de trap af te krabben zodat deze een witte verflaag kan krijgen.

En dan heb ik het natuurlijk nog niet gehad over de normale klussen die gepaard gaan met een verhuizing zoals de muren verven (of behangen), meubels in elkaar zetten, opruimen, poetsen, etc.

Hoe kijken we er nu op terug?

Natuurlijk hebben we niet de meest ideale periode gehad om te verhuizen en verbouwen. Immers bracht Corona toch wel de nodige stress met zich mee. Waarbij ook veel hulp verloren ging met het gevolg dat we zo’n beetje alles zelf moesten doen. Gelukkig lopen er wel vier telgen rond die flink mee hebben geholpen.

Ondanks de kleine momenten van stress (gaat de badkamer/keuken wel af zijn voor we in de woning trekken) en de vele uren werk die erin zijn gaan zitten kijken we wel terug op een hele bijzondere periode. We hebben namelijk heel erg veel tijd met elkaar doorgebracht. Mede ook dankzij de thuisscholing, die vorig jaar nog niet zo intensief was als dit jaar.

En omdat de zomervakantie in eigen land werd gevierd hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen, een hybride warmtepomp en een nieuwe balkondeur (met rolluik en hor). De eerste twee zorgden ervoor dat de vaste lasten significant omlaag zijn gegaan. Het bespaarde geld hebben we apart gezet voor de volgende grote klus: het isoleren van de zolder.

Wat zouden we anders doen?

container huren

Badkamer (zoek de verschillen)

Ofschoon het heel veel mooie momenten heeft opgeleverd met prachtige resultaten zijn we er natuurlijk nog lange niet. Zo hebben we nog geen tijd/mogelijkheid gehad om de woning te voorzien van gordijnen, is een kelderdeel nog steeds opslagruimte, in de keuken ontbreken de plinten nog en hier en daar moeten er nog zaken worden afgewerkt.

Toch kunnen we daar eigenlijk niet overvallen. Gezien de Covid-19 maatregelen en mijn zwangerschap, die niet geheel vlekkeloos verloopt, is het gewoon niet anders. Beetje bij beetje zien we dit soort projecten ook af komen.

Waar we ons echter gruwelijk in hebben vergist is de gigantische troep die vrij kwam bij al het kluswerk. We hebben dan ook heel wat ritjes gemaakt naar de stort. Iets wat achteraf mogelijk anders had gekund met het huren van een bouwafval container.

(Bouw)container huren

De vele ritjes richting de stort hebben een behoorlijke tijd opgeslokt. Zo waren er met regelmaat grote wachtrijen en moest natuurlijk alles keurig worden gesorteerd. Ofschoon we dat laatste thuis al zo goed mogelijk deden was het toch iets waar veel tijd in ging zitten op de stort zelf.

Een keertje naar de stort rijden is natuurlijk geen probleem. Maar als je het haast wekelijks moet doen i.v.m. de beperkte opslag in de auto en aanhanger en de steeds bijkomende troep na een sloopsessie dan begint het vervelender te worden. Nu iets meer dan een jaar later kom ik op de site terecht van Maton groep. Maton groep is een bekende speler op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, containerservice, recycling, betonboor- en zaagwerk en gevelrenovatie. Ze verwerken bouw- en sloopafval en (overige) steenachtige materialen op een milieubewuste wijze tot eenduidige afvalstromen die geschikt zijn voor hergebruik. Je kunt hier dan ook op een eenvoudige manier een vuilcontainer huren. Ook zijn er mogelijkheden voor de verhuur van andere containers zoals een (bouw)container.

Zo hoef je geen tijd meer te spenderen aan het wegrijden van je afval om het vervolgens ook nog eens te moeten sorteren. Als we dit eerder hadden geweten zouden we zeker een (bouw)container huren.

Welke klus heb jij het meest recentelijk gedaan in huis en welke staat nog op de planning?

Geverifieerd door ExactMetrics