Bourne to be bad … or good
Thuisleven.com > Boeken & Films (volwassenen) > Bourne to be bad … or good?

Bourne to be bad … or good?

De voormalige CIA huurmoordenaar Jason Bourne is terug in het inmiddels vijfde deel van de Jason Bourne pentalogie.

Jason Bourne.

De inmiddels stukken oudere Jason Bourne wordt opnieuw door zijn mysterieuze verleden uit de schaduwen gelokt door de meer schimmige kant van de CIA. Het Bourne avontuur begon in 2002 met “The Bourne Identity”. Waar we kennis maakten met Jason een zwaar getrainde CIA agent die de weg behoorlijk kwijt was. Zijn geheugen is namelijk gewist en hij weet niet meer wat zijn identiteit is. In de bijna even succesvolle vervolgingen, “The Bourne Supremacy” en “The Bourne Ultimatum” laat deze inventieve voormalige huurmoordenaar zien dat er maar beter niet met hem gesold kan worden. Stukje bij beetje leert hij meer van zijn verleden en de redenen waarom hij is wie hij is. Ook leert de rest van de wereld hem kennen als een hoog getalenteerd en uiterst gevaarlijk individu. Die op wereld niveau een serieuze impact kan hebben, wanneer aangestuurd door “de juiste organisaties en de juiste redenen”.

Vijfde deel.

En dit is de setting van deze laatste film “Jason Bourne”. Jason wordt opnieuw uit zijn zelf opgelegd ballingschap getrokken. Nadat een bevriende hacker in een inbraak op een CIA server meer informatie achterhaalt over Jason en het CIA trainingsprogramma dat hem maakte zoals hij is. En natuurlijk kan dit niet zonder dat dit bij de CIA nogal wat alarmbellen laat afgaan. Wat volgt is een actie-gevulde klopjacht die ons meeneemt van het opgeruide Midden-Oosten. Naar verhitte gebieden in centraal Europa en ook de relatieve kalmte van de Verenigde Staten. Zal het Jason dit keer weer lukken om de verschillende organisaties, die allemaal om verschillende redenen naar hem op zoek zijn, af te schudden. Of zal hij op een meer resolutie manier afrekenen met diegene die hem ervan weerhouden meer over zijn ware identiteit te achterhalen? Zie het zelf in dit spannende vijfde en meest recente deel van de Jason Bourne pentalogie.

Mijn mening.

Ik vond het in ieder geval een zeer vermakelijke film. Eén die niet alleen vol met actie zit, maar die ook inhoudelijk heel prikkelend is. Zeker in het licht van de eerdere Bourne films. Het was dan ook met veel plezier dat ik de “Jason Bourne” DVD van triple P entertainment ter review mocht ontvangen.

Lees ook:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics