Mijn oog valt op het populaire ingrediënt- Biologische Aleppo zeep in de winkel. Dat heeft er alles mee te maken dat Aleppo (Syrië) de laatste tijd zo veelvuldig in het nieuws is en mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Biologische Aleppo zeep

Aleppo zeep bestaat uit de natuurlijke ingrediënten olijfolie en laurierolie. De Aleppo zeep is op meerdere manieren te combineren en is door zijn verzorgende eigenschappen geschikt voor dagelijks gebruik. Door het spelen van waterpolo lag ik zeker driemaal per week in het chloorwater. Ik probeer al jaren af te bouwen van bijna dagelijks mijn haren te ‘moeten’ wassen. Op dit moment ben ik geminderd naar om-de-dag mijn haren wassen onder de douche. De shampoo is eco- gecertificeerd en de fles bevat 500 ml. In de begeleidende tekst lees ik over de talgproductie van de hoofdhuid en dat die getriggerd wordt door luchtvervuiling en de chemische ingrediënten van andere shampoo’s. Deze bestanddelen werken korte tijd maar zorgen op langere termijn voor een slapper en zwaarder vallend haar. Zou dit dan de oplossing voor mijn vette haar zijn?

Mijn ervaring met biologische Aleppo shampoo voor vet haar

De shampoo is parfumvrij, dat is even wennen onder de douche. De dop klikt stevig open en dicht. De bruine vloeistof is niet dik, maar gelukkig ook niet te waterig. Ook schuimt het niet overdreven tijdens gebruik. Dit heeft tot gevolg dat ik goed op moet letten of ik wel alle haren inzeep. Voor de zekerheid kam ik de shampoo door mijn haren. Tijdens het inwerken (30 sec.) lees ik de ingrediënten, die zijn voor bijna 99% van natuurlijke oorsprong. Na het uitspoelen en handdoek drogen van mijn haren kan ik niet wachten. Het voelt anders, wat steviger maar niet stroperig. De volgende ochtend is mijn haar nog steeds zacht en het ruikt neutraal. Mijn hoofdhuid jeukt niet en er zijn geen schilfers. Dan breekt de cruciale twee-dagen-na-het-harenwassen aan. Ik neem een kijkje in de spiegel en besluit dat het haren wassen nog wel even kan wassen. Uiteindelijk was ik de derde dag mijn haren voor de tweede maal met Biologische Aleppo shampoo. De shampoo is zuinig in gebruik, maar ik moet goed in de gaten houden dat ik niet alleen de bovenzijde van mijn halflange haar inzeep. Ik pak daarom in twee keer een beetje shampoo om ook goed achter mijn oren en in de nek in te zepen. Het is wat kouder buiten en mijn haar is statisch. Het blijft zacht en het valt soepel. Ik geloof werkelijk waar de oplossing voor mijn vette haar gevonden te hebben. De shampoo is prijzig vergeleken met de chemische A-merken die ik voorheen kocht, al is de inhoud tweemaal groter. Ter compensatie douche ik nu tweemaal i.p.v. zeker driemaal per week en heb ik oprecht het idee ook beter bezig te zijn voor het milieu om mij heen.

Lees ook:

Waar was jij je haren mee?

Geverifieerd door ExactMetrics