Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Badkamer > Een ligbad en/of een douchecabine met regendouche?

Een ligbad en/of een douchecabine met regendouche?

Ben jij meer het type die houdt van een bad of stap je liever onder de douche voor een verkwikkend momentje?
Beide vind ik wel iets hebben. Zo vind ik het echt heerlijk om in de wintermaanden, na een lange wandeling, een heerlijk warm bad te nemen om mezelf weer op te warmen. Maar na een hete zomerdag, geniet ik toch weer meer van een verkwikkende douche.

Douchecabine met regendouche

Bij mijn ouders thuis hadden we een ligbad. De kraan was opgesplitst zodat we ook in bad gebruik konden maken van een douche. Het douchegordijn zorgde ervoor dat niet de hele badkamer onder het water lag. Het nadeel van dat gordijn was echter dat het meteen plakt op een natte ondergrond. Dus aan de muren, aan de badrand en ook aan mijn lijf. Niet echt bepaald handig als je aan het douchen bent. Dan is het douchen in een mooie douchecabine van www.douche-concurrent.nl toch wel een stuk aangenamer. Zeker als de douchecabine voorzien is van een regendouche.

Uitgebreide badkamer

Onze badkamer bestaat dan ook uit een mooie douchecabine en een apart ligbad. Zo’n ligbad kopen (of een douchecabine, regendouche en andere badkamer artikelen) kun je tegenwoordig makkelijk online. Het grote voordeel daarvan is natuurlijk dat je makkelijk kunt vergelijken met modellen, kleuren en prijzen.
Tevens heb je alle maten voor je neus waarbij je kunt passen en meten in de badkamer.
Persoonlijk geniet ik de voorkeur om dat passen en meten ook echt zichtbaar te maken. Plak bijvoorbeeld wat schilderstape op de tegels en muren die markeren tot waar het bad, de douche, het toilet en zelfs de wasbak komen. Zo kun je beter beoordelen of je makkelijk door de ruimte kunt wandelen. Die ruimte heb je nodig immers moet je je ook afdrogen na een douchebeurt of een lekker bad.

Heb je toch nog wat moeite om met de tape te kunnen beoordelen tot waar het komt, neem dan meubels (bijvoorbeeld een klapstoeltje, poef of tafeltje) om ze op de plek te zetten. Zo krijg je nog beter een voorstelling van de hoogte en kun je een betere indeling maken. Met een betere indeling kun je dan ook voor veel meer luxe gaan.

Ben jij team #douche of team #bad?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

 • wij hebben een heerlijke inloopdouche. Een bad vind ik persoonlijk eigenlijk een vorm van waterverspilling en dat in deze tijd van bewust omgaan met water en energie …..

 • Team douche

  Hadden vorige huis bad en douche
  Al is bad heerlijk heb ik er in 3 jaar maar 3 keer ingelegen. Nu hebben we douche boven en douche beneden en voor de meiden een bibabad

 • Wij hebben beide. Voor de kids zeg ik bad. Naar mijn idee gaat dat sneller. Ik ben zelf van het douchen maar toch vind ik het heerlijk om avonds met een boek in bad te liggen.

 • We hebben nu beiden maar in ons nieuwe huis zullen we kiezen voor een mooie inloopdouche. Vanwege de ruimte, het feit dat we er zelf nooit in liggen en omdat ons kinderen groter worden en straks makkelijk zelf kunnen douchen

 • Ik ben team douche, omdat we gewoonweg geen bad hebben. Soms lijkt een bad me wel heerlijk om even helemaal in te ontspannen.

 • haha ik ben #teamdouche, maar ik zou graag #teambad willen zijn. Wij hadden te weinig ruimte in onze badkamer om te gaan voor een bad. Maar wie weet als we ooit de zolder gaan verbouwen, dat er toch een bad komt hoor!

 • Ik ben absoluut team #BAD!
  Momenteel hebben we in ons appartementje enkel een douche en wat mis ik een bad toch zo! Kan zo zalig genieten zijn 🙂

 • wij zijn team bad. en hebben een bad en daarnaast een inloopdouche met regendouche. lekker verwend maar wij vinden het heerlijk

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics