Afgelopen week was het weer eens zover. Ik sta in de rij bij de kassa en de man voor mij laat een enorme walm van zweet achter. Dat zijn van die momenten dat ik wel over mijn nek kan gaan. Zeker omdat er zoveel tegen te doen is. Om dus maar even het geheugen op te frissen schrijf ik vandaag deze blog in de hoop dat ik niet meer in zo’n walm hoef te staan.

3 basisregels voor de perfecte lichaamsverzorging

Wassen

Op de eerste plek is het natuurlijk erg belangrijk om je huid dagelijks te wassen. Dat hoeft niet elke dag onder een lange douchebeurt of een uitgebreid bad. Nee een washandje over de plekken heen waar je zweet is meestal voldoende. Heb je intensief gesport, gewerkt of op een andere manier het zweet uit laten breken dan is een wasbeurt wel zo prettig. Zeker voor je omgeving. Beperk echter de hoeveelheid zeep. Hiermee help je niet alleen het milieu maar ook je huid. En vermijd alle bodywash waarin bovenaan in de ingrediëntenlijst sodium lauryl sulphate staat, deze stof droogt je huid écht uit.

Hydrateren

Op de tweede plek van perfecte lichaamsverzorging staat toch wel hydrateren. Dit kun je doen door een lichaamsproducten met vocht vasthoudende ingrediënten. Je kunt dan denken aan glycerine, petrolatum (of vaseline) of paraffinum liquidum. Ook natuurlijke oliën zijn een prima basis. Met zonnig weer grijp je natuurlijk naar de zonnebrandcreme, die je elke 2 uur van de dag opnieuw insmeert om je huid voldoende te beschermen. Voor het slapen gaan kun je de after sun creme gebruiken.

Scrubben

Als derde is het belangrijk om met regelmaat te scrubben. Je gezicht heeft dit niet gelijk nodig, of je moet al over gaan op een speciale gezichtsscrub. Maar je benen, armen, buik, billen en voeten vinden het echt wel lekker om de dode huidcellen eraf te hebben. Heb je een partner vraag je hem natuurlijk even heel lief of hij je rug op een lekkere zachte manier behandeld.

Deodorant en parfum

De meeste mensen zijn dan al zover dat ze haast niet meer ruiken, sommigen hebben wat minder geluk. Juist dan is het fijn om een extra product te gebruiken. Zoals de Ahava deodorant. De Ahava Dead Sea Water Roll-On Deodorant is een zachte, alcohol & aluminium vrije deodorant. De deodorant is verrijkt met dode zee mineralen, vitamine E, aloë vera en kamille. Het heeft een snel-droog formule en verzacht en beschermt je huid. Het zorgt ervoor dat je oksels uren lang fris ruiken. Bovendien is hij makkelijk op te brengen én is de geur zo mild dat hij perfect te combineren is met een heerlijke parfum.

Lees ook:

Welke deodorant gebruik jij het liefste?

Geverifieerd door ExactMetrics