In de zomer kost het ons vaak niet zo veel moeite om er fris, stralend en uitgerust uit te zien. We krijgen niet alleen wat extra energie van de zon, het zorgt er ook voor dat ons gezicht wat kleur krijgt. In de winter is dit een stuk lastiger. We komen een stuk minder vaak buiten, en als we daar dan al zijn, is de kans groot dat geen zonnestraal ons gezicht weet te bereiken. Door een paar make-up producten op een slimme manier te gebruiken kun je echter het hele jaar door die frisse uitstraling die je in de zomer die gezonde, stralende gloed geeft behouden.

Het gaat allemaal om kleur

De reden waarom we er in de winter snel een stuk minder fris en uitgerust uitzien dan in de zomer, is vooral een gebrek aan kleur. In de winter hebben we nauwelijks kleur op ons gezicht. Geen lichtgebruind tintje na een dagje in de zon. Geen blozende wangen die als vanzelf aanwezig lijken te zijn. Nee, in de winter is je huid op zijn natuurlijkst, en daarmee op zijn fletst. En dat zorgt er al snel voor dat we er niet al te fris en uitgerust uitzien. Kleine vlekjes zijn op een lichte huid veel sneller zichtbaar, net als kringen en wallen onder de ogen. Bovendien zorgt het gebrek aan kleur er ook nog eens voor dat we er moe en uitgeblust uit kunnen zien.
De hoogste tijd om dat aan te pakken dus. Het kan, zeker als je veel last hebt van vlekjes, wallen en kringen, goed zijn om te beginnen met een foundation. Deze maakt je huid egaler, zodat al dit soort zaken minder opvallen. Kies voor een tint die perfect matcht met je eigen huid. Een tintje donkerder kiezen om de boel meteen een zonnige look te geven kan aantrekkelijk lijken, maar geeft een heel onnatuurlijk resultaat.

Op strategische plekken

Is de basis in orde, dan ga je kleur aanbrengen. Hiervoor heb je in ieder geval een goede blush nodig. Deze breng je aan op je wangen, precies op de plekken die ook rood kleuren als je bloost, bijvoorbeeld na inspanning. Vaak kun je dit bepalen door overdreven te grijnzen, en de ‘appeltjes’ die dan tevoorschijn komen van blush te voorzien. Dit geeft het meest naturelle resultaat.
Met een bronzer accentueer je de delen van je gezicht die altijd het snelst kleuren door de zon. Dat zijn je neus, je voorhoofd en je jukbeenderen. Breng de bronzer subtiel aan, en je ziet al snel het verschil. Wil je het helemaal perfect doen, dan gebruik je hierna nog een highlighter om wat mooie accenten aan te brengen. Zo is je winterse grauwe gezicht binnen een paar minuten weer stralend en fris!

Hoe zorg jij dat je er fris uit ziet?

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics