Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Staycation > Waarom op vakantie gaan als je, je eigen tuinhuisje hebt?

Waarom op vakantie gaan als je, je eigen tuinhuisje hebt?

Het was afgelopen zomer rustig in onze wijk. Het merendeel van de bewoners leek op vakantie of althans niet thuis. De speeltuin was op een paar kinderen na uitgestorven. Uit een rondje op het schoolplein kwamen verrassende keuzes voor de vakantietijd naar voren.

Waarom op vakantie gaan als je, je eigen tuinhuisje hebt?

Het meest treffend vond ik de opmerking: “Waarom op vakantie gaan als je, je eigen tuinhuisje hebt?” Ik dacht gelijk aan een staycation of een overnachting in Villa Achtertuin, maar het bleek heel anders te liggen. Hij blijkt een plek te hebben buiten de bebouwde kom. Een stukje agrarische grond waar hij een tuinhuisje had geplaatst. Die had hij gevonden in de Outlet van Blokhuttenoutlet.nl. Eigenlijk zat hij er het hele jaar en verbouwde ook zijn eigen groente. Zijn paradijs op aarde had hij in de buurt gecreëerd. Hij hoefde en wilde dus helemaal niet op vakantie. En de afgelopen zomer liet het weer hem ook niet in de steek.

Huizen ruilen

Ook een bekend gezin had de vakantietijd creatief en budgetvriendelijk opgelost. Zij ruilen hun huis met dat van kennissen aan de andere kant van het land. “Een verandering van huis en omgeving geeft een instant vakantiegevoel”, merkte zij op. “Plus je kan je huis, post en dieren met een gerust hart achterlaten, wetende dat er voor gezorgd zal worden”. “En boodschappen moet je toch doen, dus deze vakantie kost niet veel extra”. Al zijn ze er wel een paar daagjes met het gezin op uitgetrokken.

Een verre reis

Deze mensen hebben het goed voor zichzelf geregeld. Beter dan de vrouw die terug kwamen van een vliegreis naar een Aziatisch land. Het hotel bleek tegen te vallen ondanks de reviews. Het echtpaar was ook een paar dagen ziek geweest van de verandering van spijs en klimaat. De lange vliegreis had hun ook geen windeieren gelegd. En zo sloot ze af: “Nu kunnen we er weer een jaar tegenaan om de vakantie voor komend jaar bij elkaar te sparen….” Dan willen ze graag een vakantiehuis van Interhome huren. Zo zie je maar: Zoveel mensen, zoveel wensen.

Lees ook:

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

 • Wat een leuk idee van zo’n tuinhuisje.
  Vroeger was mijn ideale vakantie, met onze camper door Frankrijk trekken of
  drie weken op een camping in Zuid-Frankrijk , aan de kust, staan. Wat we natuurlijk altijd fantastisch vonden. We waren jong.
  Nu ben ik wat ouder en ga graag met onze caravan op een leuke camping hier in Nederland staan en dan graag aan de kust.
  Doen we de laatste jaren vaak.
  Zo ver weg, hoeft van mij niet meer, is me te vermoeiend geworden.
  En hier in Nederland zijn zoveel plekjes waar ik nog nooit ben geweest.
  Zo ontdekken wij nu steeds weer wat moois, dit jaar de Biesbos.
  Een ideale vakantie hoeft niet ver en duur te zijn.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics