Wij eten thuis geregeld een gekookt ei. Mijn kinderen en ik vinden het heerlijk, niet alleen op zondagochtend, maar ook op woensdag of vrijdagmiddag op de boterham. Ik houd alleen niet van een zacht ei. Dat eigeel dat nog vochtig is, vind ik erg vies. Wij gaan dus altijd middelmatig of hard gekookt ei. Ook een gebakken ei, bak ik om die reden altijd aan beiden kanten.
Maar mijn probleem zit hem eigenlijk in hoe lang moet ik het nu moet laten koken, dus soms waren ze nog te zacht en soms veel te hard (groenig aangeslagen). Mijn moeder weet van mijn probleem en ik mocht haar PiepEi eierwekker lenen (met hele leuke Delfts Blauwe illustraties).

Wat is een PiepEi eierwekker

Dit is een plastic ei van het merk Brutus Kookt! Je kookt het ei samen met de eieren mee. Dan gaat het ei een liedje zingen als het zachtgekookt, middelmatig of hard gekookt is. Het plastic ei past de lengte van het koken aan de temperatuur van het ei aan, dus is hij op kamertemperatuur of uit de koelkast het komt altijd goed.

De volgende liedjes zijn te horen:

In Holland staat een huis (zacht)
Twee emmertjes water halen (middelmatig)
Wilhelmus (hard)

Houdbaarheidsdatum

Als het water op het kookpunt komt, hoor je even een piep, dan weet je ook meteen dat de batterij nog goed is, want dat kun je helaas op geen enkele andere manier controleren. Onder het doosje staat een houdbaarheidsdatum, dit is eigenlijk voor de batterij bedoeld. De batterij zou 1,5 jaar geldig zijn. Mijn moeder heeft dit ei echter al meer dan 4 jaar. De batterij is niet te vervangen helaas, dus doet het ei het niet meer dan kun je het geheel weggooien. (wel bij de oude batterijen graag).
Om de levensduur te verlengen kun je hem het beste koel bewaren dus b.v. bij je eieren in de koelkast.

Mijn mening over de PiepEi eierwekker

Ik vind dit PiepEi een uitkomst, jammer eigenlijk dat ik hem niet eerder had. Ik heb hem nu dus ook gekocht op bol.com kost hij € 17,99. Zo zag ik ook dat er andere kleuren en dus ook andere liedjes te krijgen zijn. Kijk er vooral eens naar, dit is zo’n leuk cadeau voor de Decembermaand of verjaardagscadeau.

Lees ook ons recept van gevulde eieren, van oma geleerd!

Eten jullie ook zo graag een eitje?

Geverifieerd door ExactMetrics