Het is 1850 en we zijn in Oregon, zoals een goede Wild Westen film betaamt beginnen we natuurlijk met een ouderwetse shoot out. We wandelen binnen in het leven van de broers Sisters, die goed zijn in wat ze doen, mensen vermoorden voor de Commodore. John C. Reilly speelt Eli Sisters, Joaquin Phoenix speelt Charlie Sisters. Jake Gyllenhaal is Morris en Riz Ahmed die Hermann Kermit Warm speelt moet worden vermoord.

Het verhaal

De broers Sisters worden gevraagd door de Commodore (onze eigen Rutger Hauer) om op zoek te gaan naar Mr Warm. Mr Morris is hen al voor gegaan om hem op te sporen. Hij laat de broers weten waar ze heen moeten om hem om te leggen. Er zijn een heleboel mannen op de been. De mannen zijn onderweg naar meren en rivieren vol goud. Ze zijn in de ban van goudkoorts.

Mr Morris wordt al snel vrienden met Mr Warm. Samen bedenken ze een plan en bedrijf om veel goud te kunnen delven. Ondertussen zitten de broers Sisters hen op de hielen, alleen wordt hun reis bemoeilijkt door een spinnetje van Eli en dronkenschap van Charlie. Daar komt nog bij dat Eli eigenlijk helemaal geen zin meer heeft in het vermoorden van allerlei mensen voor de Commodore. Als ze elkaar dan uiteindelijk treffen loopt het allemaal heel anders dan ze hadden kunnen bedenken.

Mijn mening

Ik houd wel van wat zwarte comedy, dus deze film ligt wel in mijn straatje. Ik ben het blanco gaan kijken, dus zonder te lezen waar hij over ging of op te zoeken wat voor film het was. De film viel me absoluut niet tegen. Ik heb hartelijk gelachen om sommige dialogen en was verrast door het plot. Het verhaal is leuk in elkaar gezet en zou zomaar gebeurd kunnen zijn. Het is een 121 minuten durende spannende film. Het is gebaseerd op het boek van Patrick Dewitt. De film is sinds 26 februari uit op Blu ray en DVD.

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics