Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Schakelen naar een keuken op maat

Schakelen naar een keuken op maat

We hebben nieuwe buren. Ze hebben het huis gekocht waar de oud-bewoners ruim 20 jaar hebben gewoond. Ze zijn flink aan het verbouwen geslagen, het hele huis wordt gestript. De buurman heeft in ons huis een kijkje genomen voor inspiratie over een andere indeling en de keuken. Zo’n rondleiding zet je wel weer aan het denken over de stand van zaken. Wat hebben we eigenlijk de laatste twee jaar sinds onze verhuizing allemaal gedaan op klusgebied?

De stand van zaken

We hebben veel aan ons huis gedaan wat direct niet zichtbaar is met het blote oog. Zo is er van top tot teen geïsoleerd en over de hele linie is het raam- en sluitwerk vernieuwd. Natuurlijk hangt er overal nieuwe raamdecoratie en zijn de vloeren van drie etages aangepakt. Als ik dan naar de oude Funda foto’s van onze oud-bewoners kijk, dan springt de achtertuin het meeste in het oog. Die heeft echt een ware transformatie ondergaan met die ont-tegeling. Dat is de nieuwe buurman ook met mij eens. Hij heeft met aandacht naar de indeling van ons huis op de bovenetage gekeken. Hij wilde dat weer in de oude staat terugbrengen. Onze oude buren hebben een slaapkamer opgeofferd voor een grotere badkamer. Dat maakt hij ongedaan en hij was verrast dat er in onze kleine badkamer een tweede toilet te vinden is. Wij hikken nog steeds tegen twee grote klussen aan: de keuken en die laatst genoemde badkamer.

De keuken

Al sinds we op de begane grond een nieuwe laminaatvloer hebben gelegd, zijn preventief de schotten van de keuken weggehaald. We willen niet het risico lopen dat op termijn de vloer niet passend is gelegd. Met als resultaat dat we al bijna twee jaar tegen een verouderde keuken op pootjes aankijken. De keukendeurtjes sluiten niet goed en de ingebouwde vaatwasser is defect.
De buurman heeft net zo’n kleine ruimte als ons en had al rondgekeken met zijn echtgenote. Ze zagen mooie exclusieve keukens die bleken naar verloop van tijd toch niet goed te passen. Dat vinden ze erg jammer.

De (on)mogelijkheden van een kleine keuken

Een keuken op maat laten inmeten is dan de enige oplossing. Het wordt schipperen met de grote wensenlijst en prioriteiten stellen. We hebben gelukkig wat bergruimte onder de trap. Ik noem het al gekscherend mijn bijkeuken. Ik was nu al ruim een jaar twee tot driemaal per dag af in een teiltje. Meestal helpt de jongste dochter mee en dat is heel gezellig. Kortom die vierkante meter die de kapotte vaatwasmachine inneemt kunnen we ook gebruiken voor iets anders. Wij hebben nog niet gekeken voor een nieuwe keuken, maar ik denk er over om ons serviesgoed en de pannen flink uit te dunnen. Dat scheelt toch weer kastruimte. Een groot deel van de schalen en borden gebruiken we toch niet. Belangrijk is dat ik genoeg werkblad heb.

Heb jij ook een kleine keuken?

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

2 reacties

  • wij gaan binnenkort verbouwen en ik ben ook aan het opruimen. anderhalf jaar geleden ging onze vaatwasser stuk en we dachten het ook zonder te doen maar hebben een tweedehands exemplaar gekocht na een paar maanden. afwas is niet veel maar vraagt ook tijd en oogt rommelig op de gootsteen. Ik ben blij dat we toch een afwasapparaat hebben en na de verbouwing gaan we terug een goed exemplaar hebben. uiteraard kan je zonder en met minder… maar vooral consuminderen is hier nu het punt en veel weggooien bij inladen zodat er meer kastruimte is om andere dingen op te bergen

  • Ja, ik heb ook een kleine keuken.
    Nu de kinderen de deur uit zijn, is hij voor ons samen groot genoeg, alhoewel we elkaar weleens aan de kant duwen om een plaatsje op het aanrecht te bemachtigen. Ha ha ha!!!