Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Schakelen naar een keuken op maat

Schakelen naar een keuken op maat

Wat nu als pas ter plekke in de keukenzaak blijkt dat je droomkeuken niet haalbaar is. De keuken waar je al avonden lang op hebt zitten puzzelen. Dat die keuken die je voor ogen hebt niet past, om wat voor reden dan ook. Er is bijvoorbeeld niet genoeg ruimte, je hebt toch niet genoeg budget of de materialen blijken helaas niet (meer) leverbaar. Daar sta je dan met je goede gedrag en wat doe je dan?

Schakelen naar een keuken op maat

Het voordeel is dat je al bij een keukenspecialist binnen bent. Ze staan je al te woord en proberen al een relatie, een klantbinding met je op te bouwen. Je hebt je wensen paraat en hopelijk ook alle afmetingen meegenomen. Ze bieden je vast een kop koffie met een koekje aan en dan wordt het gesprek in een rustig hoekje vervolgd. Ze gooien het vast over een andere boeg en bieden een keuken op maat aan. Dat is ideaal, want zij gaan vervolgens de problemen waar je tegenaan bent gelopen voor je oplossen. Dat mag je van een expert wel verwachten. Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen dat je budget niet wordt overschreden. En dat je je niet terstond over laat halen om akkoord te gaan met halve oplossingen. Tegenwoordig zijn er allerlei computerprogramma’s die de verschillende opties voor je inzichtelijk kunnen maken. Laat je uitgebreid voorlichten en neem geen overhaaste beslissingen. Je kan altijd om bedenktijd vragen als je nog even wil overleggen met je gezin.

Blijf streven naar een exclusieve keuken

Je hebt deze keukenspecialist toch voor een reden uitgekozen. En als ze dan toch al met je ontwerp bezig zijn, ga dan voor exclusieve keukens. Waarom niet? Ze hebben zich al helemaal verdiept in jouw situatie en ze weten van de hoed en de rand. Zorg dat de verkoper, de ontwerper volledig op de hoogte is. Dat ze je kunnen wijzen op de beste keuze of het perfecte alternatief. Ga voor een luxe afwerking. Doe het anders dan anderen. Maak er een uitdaging van voor de keukenspecialist. Hij heeft niet voor niets dit beroep gekozen en zal deze uitdaging met beide handen aangrijpen. Natuurlijk vinden ze het leuk om eens met een andere creatieve oplossing voor het struikelblok te komen. Mocht dit je gelukt zijn dan zien wij graag het resultaat van je nieuwe en exclusieve keuken! Jouw keuken is vast het visitekaartje van dit bedrijf geworden.

Lees meer

Laat jij je graag door een expert adviseren?

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

2 reacties

  • Ja, ik heb ook een kleine keuken.
    Nu de kinderen de deur uit zijn, is hij voor ons samen groot genoeg, alhoewel we elkaar weleens aan de kant duwen om een plaatsje op het aanrecht te bemachtigen. Ha ha ha!!!

  • wij gaan binnenkort verbouwen en ik ben ook aan het opruimen. anderhalf jaar geleden ging onze vaatwasser stuk en we dachten het ook zonder te doen maar hebben een tweedehands exemplaar gekocht na een paar maanden. afwas is niet veel maar vraagt ook tijd en oogt rommelig op de gootsteen. Ik ben blij dat we toch een afwasapparaat hebben en na de verbouwing gaan we terug een goed exemplaar hebben. uiteraard kan je zonder en met minder… maar vooral consuminderen is hier nu het punt en veel weggooien bij inladen zodat er meer kastruimte is om andere dingen op te bergen