Thuisleven.com > Entertainment > Film & Series > Muziek films > Rocketman, nu op Blu ray en DVD

Rocketman, nu op Blu ray en DVD

Rocketman vertelt het buitengewone verhaal van Sir Elton John. Taron Egerton bekend van onder andere The Secret Service en Sing vertolkt de rol van de jonge Elton. Het verhaal van elton’s jeugd als small town boy tot zijn internationale doorbraak. De film volgt de verandering van Reginald Dwight, een verlegen wonderkind, tot een wereldwijde superster. Zijn inspirerende verhaal laat ons meekijken in de opkomst en successen van een jongen uit een klein provinciestadje dat een popicoon wordt, het is geheel gebaseerd op de mooiste liedjes van de zanger. Gaaf feitje, Taron zingt de liedjes echt helemaal zelf!

Wat vonden we van de film/musical

Niet dat ik een groot fan ben van Elton John, maar ik ken natuurlijk wel alle bekende nummers. Maar hoe die tot stand zijn gekomen en hoe hij tot groot succes was geworden was me nog onbekend. Ik had deze film nog op mijn “to see” lijstje staan en nu heb ik hem in huis en meteen bekeken.
Hij is super verrassend, hij is namelijk heel anders opgezet dan andere biografie films. Het lijkt of je midden in de film binnen valt en dan pas gaat het verhaal zich uit de doeken doen. Vanuit (blijkt later) een kliniek gaan we sprongen achteruit in de tijd. De jonge Reginald en oudere Elton komen elkaar tegen in fantasierijke en met muziek doorspekte scene’s. We worden aan de hand meegenomen door de eerste jaren van Reginals’s leven en zijn transformatie tot de popster Elton John tot we niet meer weten wie Reginald eerst was.

Ik was me er totaal niet van bewust dat deze grote ster zo’n tumult en roerige jeugd en bestaan had geleefd. Maar nu is hij al geruime tijd clean en nuchter en dat is inspirerend. Eerlijk gezegd ben ik nu na het kijken van de film meer fan dan van te voren. Zal zeker ook het doel van de film zijn geweest, maar ik wil nu wel weer eens nieuw werk van deze Popster horen.

Heb jij de film al gezien?

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar toegezonden gekregen#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ik heb deze film onlangs gezien en ik moet zeggen dat ik blij verrast was. Daar ik geen groot fan ben van Elton John, verraste het mij des te meer dat ik zijn levensverhaal wel heel bijzonder vond. Ook het feit dat het meer een musical is dan een normale biografie.

  • Ik heb de film nog niet gezien maar iedereen om mij heen is er enthousiast over! Ik ben nieuwsgierig geworden!

  • Kan redelijk wat nummers van hem meezingen hoor! Toen onze daggasten op ons huwelijk zaten te wachten tot we binnen kwamen, draaide zijn “chapel of love” ❤
    Heb de film nog niet gezien…

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics