Spelen met gezichtsuitdrukking. Wie had gedacht dat we daar zo druk mee konden zijn. Onze kleuter kocht dit spel voor haar grote zus en zij had al direct door wat de bedoeling was. Tijdens het uitpakken van haar cadeau vertelde haar zusje al dat je gekke bekken moet trekken. “Kijk maar!”

Mimiq van 999Games

Ze zijn hier in huis dol op kaartspellen, bijkomend voordeel is dat ze niet zoveel plaats in een van onze vier spellen-kasten innemen. En dat deze kaartspellen makkelijk meegenomen kunnen worden. Zo ook naar het partijtje van de oudste in de bioscoop, voor de zekerheid, want we hadden misschien wat tijd te overbruggen. En ja hoor, daar zaten all kinderen in de bioscoophal op de vloerbedekking gekke bekken naar elkaar te trekken, tot de gastdame ons komt halen voor het begin van de film.

Mimiq de spelregels

Mimiq is geschikt voor 2-6 spelers, wij speelden het met een groter koppel, dan duurt het langer voor je aan de beurt bent en is de concentratie moeilijk vast te houden. Het kaartspel is vanaf 4 jaar en duurt gemiddeld een kwartiertje. Ideaal om de tijd te doden dus, maar wat is nu eigenlijk de bedoeling:

  • spaar drie dezelfde kaarten door je gezichtsuitdrukking te gebruiken;
  • geef een ieder drie van de 33 kaarten;
  • dek de kaartstapel af op tafel;
  • de jongste begint met de klok mee;
  • “Mag ik van jouw alle kaarten met …” en doet de gezichtsuitdrukking na ( wijs naar je neus, blaas je wangen op, trek aan je oren etc.)
  •  wanneer de tegenspeler deze niet heeft, steekt hij zijn tong uit;
  • en moet er een kaart getrokken worden;
  • de drie identieke kaarten leg je voor je neer, heb je geen kaarten meer dan trek je er één van de pot;
  • als de pot leeg is, trek je een kaart van een medespeler naar keuze;
  • het spel is afgelopen als niemand meer kaarten in handen heeft en de pot leeg is. Degene met de meeste stapeltjes van drie heeft gewonnen.

Onze speelervaring

Het Mimiq doosje is stevig en bevat een QRS-code. De 33 speelkaarten, het kaartspel maakt geen gebruik van woorden. Je hoeft dus niet te kunnen lezen. Het vereist wel wat oefening om met de speelkaarten in handen gekke bekken te trekken. Regelmatig moet ik een nieuw waaiertje van de speelkaarten maken voor de kleuter. Op de kaarten wordt gebruik gemaakt van getekende rolmodellen van allerlei nationaliteiten, man/vrouw en van jong tot oud. Het trekken van gekke bekken, brengt natuurlijk veel plezier.

Mimiq 4+ van 999Games

Lees ook:

Zou dit kaartspel bij jullie in de smaak vallen?

Geverifieerd door ExactMetrics