Een nieuw schooljaar is vaak toch even spannend voor kinderen (en hun ouders). Hoe ziet de nieuwe klas eruit, hoe zal de leerkracht zijn, wat ga je in de nieuwe groep doen? Zo kan  een eerste schooldag voor kleuters, die voor het eerst naar school gaan, best spannend zijn. Speciaal voor deze kinderen is er een prachtig prentenboek van Dany Aubert en Catherine LeBlanc bij uitgeverij de Vier Windstreken verschenen met als titel ‘Kleine Beer gaat naar school’.

Kleine Beer gaat naar school

Kleine Beer mag voor het eerst naar school, maar wat is dat spannend! Het idee om naar school te gaan zorgt bij Kleine Beer voor spanningen. Ook denkt hij dat hij nog te klein is voor school en dat hij beter bij mama thuis kan blijven.

Papa Beer en mama Beer proberen hem gerust te stellen. Zijn vragen worden beantwoord, hij krijgt een nieuwe rugzak, ze gaan kijken bij het schoolplein. Anna, het kleine zusje van Kleine Beer, is een beetje jaloers dat haar broer naar school mag. Ze roept regelmatig ‘bofkont’. Maar Kleine Beer voelt zich allesbehalve een bofkont. Langzamerhand krijgt hij toch wel een beetje zin om naar school te gaan want ‘School is voor grote kinderen zoals ik’.

Mening

Voor het eerst (weer) naar school gaan is best spannend. Dit boek is een mooie aanleiding om het onderwerp bespreekbaar te maken. De lieve illustraties zorgen voor een sfeervol plaatje, er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Het is een mooi, aandoenlijk en herkenbaar verhaal. Zeer geschikt om je kind voor te bereiden op de basisschool, maar ook goed in te zetten bij een nieuw schooljaar.

Mijn kinderen thuis en uit mijn groep 3&4 hebben genoten van dit prentenboek. Vooral de rol van Anna die wat jaloers is op haar broertje en haar uitspraken vonden ze erg leuk. Dit boek zou ook een aanrader zijn voor kinderdagverblijven of peuterspeelzaal.

Informatie

Kleine Beer gaat naar school
Auteurs: Dany Aubert en Catherine LeBlanc
Illustrator: Eve Tharlet
Uitgever: de Vier Windstreken
Augustus 2020
ISBN: 978 90 5116 790 0

Hoe was voor jullie de start van het nieuwe schooljaar?

*Voor het schrijven van deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics