Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Opruimen > Kiesjefolders kies je eigen acties èn beter voor het milieu!

Kiesjefolders kies je eigen acties èn beter voor het milieu!

Al geruime tijd valt mijn oog online op verschillende uitingen van Kiesjefolders. Ze proberen mij vast iets duidelijk te maken. Op het moment dat ik mijn nieuwsgierigheid niet meer kan bedwingen, klik ik een bericht aan. Wat ik dan lees overtreft mijn verwachtingen.

De wekelijkse berg folders

In ons appartement, midden in het centrum gelegen, werd meerdere malen per week een berg folders bezorgd. Meestal gingen deze ongelezen in de papierbak, want veel van deze winkels lagen verder weg in Amsterdam of Utrecht. Of stonden boordevol met babyspullen. Wees gerust, de plastic verpakking haalde ik er eerst nog af om netjes te scheiden. Eigenlijk alleen in de decemberperiode en vlak voor verjaardagen kruisten dochters fanatiek hun wensen in de toepasselijke folders aan. Dat moest anders, dus ik bestelde een NEE/ JA sticker want ik wilde alleen nog maar geadresseerd drukwerk en het plaatselijke weekblad ontvangen. Het duurde even voor de bezorgers het door hadden…
Wist je dat in grote steden, met Amsterdam als voorloper, een JA/ JA sticker ingevoerd wordt? Dit als ultieme poging tot het reduceren van ongeadresseerd drukwerk. Je moet als burger daar actief aangeven dat je wel folders en huis-aan-huis bladen wilt ontvangen.

In de nieuwe woonwijk

Bij de verhuizing, verhuisde de sticker niet mee. En eenmaal per week, op maandagavond, brengt een meisje uit de buurt een bescheiden stapel reclamefolders langs. Het pakket is gevuld met folders van winkels die daadwerkelijk in ons buurt gelegen zijn. We zwaaien altijd even vriendelijk als ze ons pad oploopt richting de voordeur. En dan ontvangen we plotseling het bericht dat de folderbezorging in onze wijk gestaakt wordt. We denken door een gebrek aan bezorgers.

Kiesjefolders

En precies wanneer dat onverwachte bericht ons bereikt, valt mijn oog wederom op een uiting van Kiesjefolders. Ik klik het aan, vul mijn postcode in en laat mij verrassen. Wat een uitkomst, want bij Kiesjefolders selecteer je, zoals de naam al doet vermoeden, zelf je folders. Nu kan ik toch wekelijks de lopende Geld Terug Acties bij o.a. Kruidvat in de gaten houden. Terwijl hij liever de bouwmarkten doorbladert voor inspiratie. En kan ik vlak voor de verjaardagen/ decembermaand een paar leuke speelgoedfolders voor de meisjes selecteren. Die kan ik ook eenvoudig weer UIT zetten. Nog beter, vlak voor de jaarlijkse APK keuring Kwik-Fit AAN om de acties in de gaten houden.
En waar ik zelf nooit aan gedacht heb, is dat Kiesjefolders de NEE/NEE sticker omzeilt aangezien je pakket folders geadresseerd bezorgd worden. Voor de liefhebbers van reductie van ‘oud papier’ een zeer milieuvriendelijke uitkomst!

Lees ook:

Hoe regel jij je folders en (geadresseerd) drukwerk?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

 • Ik maak gebruik van beide! Via kies je folder krijg ik de folders die buiten mijn bezorg gebied vallen maar waar ik wel graag folders van wil lezen. Wij wonen in een dorp met op 8 kilometer verder een supermarkt en pas na 15 kilometer een stadje met wat meer winkels. Daarom krijgen we veel folders niet. Als ik een folder dubbel krijg meld ik hem af bij kies je folder.

  Ik kijk ook steeds vaker folders online maar merk dat het er dan toch bij inschiet.

 • Nooit van gehoord, nu wel! Wat een super idee. Hier ga ik mij in verdiepen. Ik lees het merendeel van de folders eigenlijk helemaal niet.

 • Dit is echt i-de-aal! Zelf maken we hier ook gebruik van en het scheelt zo ontzettend veel papierafval.

  Digitale folders spreken me niet aan. Het bladeren door de folders, een kopje thee erbij, spelende kinderen op de achtergrond. Dat is gewoon een perfect ontspannen moment.

 • Hier ben ik een grote voorstander van, dat je zelf kan bepalen welke folders je graag wilt hebben. Het digitale zou nog beter zijn maar persoonlijk ben ik iemand die het gezellig vind om door reclamefolders te bladeren.

  • Heerlijk bladeren.
   Net zoals in de “echte’ krant.
   En de ikea catalogus bijvoorbeeld..

   En ‘stukken beter voor je ogen’

   En ‘aankruisrn” is van alle tijden. Laten weten dat erin houden !

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics