Thuisleven.com > Woning > Vastgoed > Hulp met het kiezen van een onafhankelijke hypotheekadviseur

Hulp met het kiezen van een onafhankelijke hypotheekadviseur

Hypotheek Advies helpt je met je zoektocht naar het ultieme droomhuis. Zij helpen je graag met het verkrijgen van een onafhankelijk hypotheekadvies van één van de bij hen aangesloten hypotheekadviseurs. En wat doen die hypotheekadviseurs eigenlijk nog meer?

Hypotheekadviseurs

De bijna 400 aangesloten hypotheekadviseurs van HypotheekAdvies.nl werken onafhankelijk van de verschillende geldverstrekkers in Nederland. Zo zal uit alle opties het beste alternatief gekozen worden voor jouw specifieke situatie. En dit advies is niet gekleurd door een commerciële band zoals het ultieme voorbeeld van “Wij van WC Eend…” aangeeft. Dat is erg prettig want hoe vaak sluit je nou een hypotheek af in je leven? En omdat er zoveel onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn aangesloten bij Hypotheek Advies is er altijd wel een kantoor in je buurt.

Mijn eerste hypotheek

Het afsluiten van mijn eerste hypotheek is erg prettig verlopen. Ik wilde samen met mijn broer een flat kopen, maar eerst wilden we weten hoeveel we samen te besteden hadden. Ik als student met een goede bijbaan en hij met een vast contract. Het klikte goed met de hypotheekadviseur, hij dacht echt met ons mee. Als dat niet het geval was geweest dan hadden we gemakkelijk een andere kunnen kiezen. Achteraf bezien sloeg het advies op maat de spijker op zijn kop. Ik wilde graag de nadruk op aflossen en hij wilde meer risico nemen door middel van beleggingen. Pas toen wij wisten wat we te besteden hadden, gingen we op zoek naar een appartement. Dat was toen iets eenvoudiger dan nu in deze overspannen woningmarkt. Tegenwoordig zijn ook de verschillende soorten hypotheekvormen meer aan banden gelegd. Ik zou er als ervaringsdeskundige toch geen raad meer mee weten.

Hypotheek Advies

Als overkoepelend orgaan verbindt Hypotheek Advies de verschillende aangesloten hypotheekadviseurs met de hypotheek-zoekers. Deze dienst is kosteloos, de hypotheekadviseur draagt na het afsluiten van een hypotheek een gedeelte af. Iedere adviseur heeft een persoonlijke profielpagina en het eerste geplande gesprek is gratis. Door het invullen van de checklist ga je beter voorbereid het gesprek in. Aan bod zal komen of je beter kunt kopen of huren, in nieuwbouw of bestaande bouw en welke hypotheekvorm het beste bij je past. De voorwaarden en kosten van de extra zekerheid door de Nationale Hypotheek Garantie zullen op een rij gezet worden.
Ook het aanpassen of oversluiten van een bestaande hypotheek behoort tot de mogelijkheden. En vergeet je bij het plannen van een afspraak niet te vragen naar het tarief van deze hypotheekadviseur. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Lees ook:

Heb jij ervaring met een hypotheekadviseur?

Bron afbeelding: Pixabay

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

  • Goede tips. Ik zelf wil eigenlijk nooit een huis kopen tenzij ik hem in een keer kan betalen. Maar mocht ik ooit van gedachten veranderen, heb ik in ieder geval al deze tips.

  • Wij hebben jaren geleden een hypotheek afgesloten en dat is toen prettig verlopen. Wel hebben we meerdere gesprekken gehad en gekozen wat goed voelde. Ik vind dat heel belangrijk.

  • Bij het afsluiten van de hypotheek voor ons nieuwe huis hebben wij advies ingewonnen van een deskundige. Dit kostte wel veel geld, maar leverde ook heel veel op. Met name onze woonlasten zijn een heel stuk omlaag gegaan.

  • Ja, dat hebben we. Ik vind vooral betrouwbaarheid erg belangrijk hierbij. Zelf ben je toch meestal geen expert op dit gebied, en dan vind ik het fijn als ik iemand heb bij wie ik terecht kan voor de juiste informatie.

  • Toevallig zitten we nu middenin de gesprekken van een nieuwe hypotheek. Paul Kierkels uit Stein (Li) helpt ons daarbij. Hele prettige man.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics