Himalaya lichaamsverzorging is gebaseerd op de eeuwenoude ayurveda geneeswijze, dat kennis van het leven betekend. Speciaal voor de onzuivere huid heeft Himalaya een productlijn ontwikkeld op basis van Neem. Dit wonderkruid staat o.a. bekend om zijn zuiverende en antibacteriële eigenschappen. Het zal je waarschijnlijk niks verbazen dat Himalaya lichaamsverzorging sinds kort een Himalaya Neem lijn in het assortiment heeft. Ik kreeg een setje met daarin de Purifying Neem Mask en de Purifying Neem Face Washom te testen. Hoe leuk is dat?

Purifying Neem Face Wash

De Himalaya Purifying Neem Face Wash is geschikt voor een normaal tot vet huidtype
Het bestaat uit natuurlijke ingrediënten:

  • Neem kruid; is antibacterieel, zuivert en ontgift de huid
  • Kurkuma; doodt bacteriën en bestrijdt onzuiverheden
  • 100% vegetarisch

Dit product reinigt de huid en voorkomt puistjes en acné. Deze tube heeft een handige knijpverpakkingsvorm en de inhoud lijkt op een fluorescerende groene gel vind ik zelf, maar oogt daardoor wel gelijk ‘natuurlijk & fris’’. Zodra je dit product aanbrengt op een lichtvochtige huid begint het heel licht te schuimen, maar het maakt je huid niet droog of trekkerig. Het voelt licht  tintelend aan alsof je huidt goed diep in de poriën gereinigd wordt. Na het afspoelen oogt je huid fris en schoon. De Purifying Neem Face Wash kun je gebruiken icm de Himalaya Purifying Neem Mask.

Purifying Neem Mask

Het Masker bevat ook Neem Kruid en Kurkuma. De combinatie van deze ingrediënten in dit masker verwijdert overtollige talgafscheiding, reinigt de poriën en verbeterd de textuur van de huid. Daarnaast zit er in dit masker Fullers aarde, dit verkoelt en kalmeert de huid. Bij het openen van deze verpakking kwam er eerst vooral wat bruine olie achtige drap uit. Een tip voor de eerste keer gebruik is om het een beetje te kneden in de tube zodat alles goed gemengd uit de knijptube komt. Daarna was het een wat stevigere bruine substantie wat mij direct deed denken aan vloeibare modder en naar mijn idee rook het daar ook een beetje naar. Eigenlijk voelde het hierdoor wel gelijk natuurlijk aan. Deze Purifying Neem Mask voelde wat dikker aan maar bleef wel vochtig en ademend en was makkelijk af te spoelen.

Je kunt de producten zowel samen gebruiken (eerst de Face Wash en dan de Neem Mask) als apart. Zelf vind ik de Purifying Neem Face Wash het prettigste aanvoelen en het fijnste resultaat geven als het gaat om een verfrissend gevoel. Maar de Himalaya Purifying Neem Mask is voor af en toe gebruik ook aan te raden.

Gevoelige huid

Ik heb zelf een vrij gevoelige huid, maar heb beide producten als prettig ervaren onder normale omstandigheden. Op het moment dat mijn huid gevoeliger was vanwege dat ik veel in de zon had gezeten, vond ik de Neem Mask iets minder prettig en licht irriterend op mijn huid, maar de Neem Face Wash juist verkoelend en prettig. Beide producten zijn fijn voor je huid en zorgen voor een prettiger aanvoelende huid en een fris gevoel en uiterlijk. Ik ben heel blij met deze ervaring.

Lees ook onze ervaring met de Himalaya Botanique Complete Care Tandpasta.

Ben jij al bekend met de producten van Himalaya?

Geverifieerd door ExactMetrics