Miranda stopte mij de Fa Frozen Yoghurt Macadamia Scent Shower Cream toe om een review over te schrijven. Hoewel deze douchegel van mij iets meer zou mogen schuimen vond ik ‘m toch heel lekker. Nu kan ik een uitgebreide review schrijven over deze douchegel, maar aangezien het een limited edition is en volgens mij niet meer verkrijgbaar in de winkels, heeft dat weinig zin. Ik zou u er alleen maar mee verlekkeren terwijl u het niet eens meer kunt kopen! De naam van deze douchegel bracht mij op een ander idee waar ik u mee ga verlekkeren: Frozen Yoghurt.

Frozen yoghurt

De winkeltjes in de stad waar je Frozen Yoghurt kan kopen schieten als paddenstoelen uit de grond. Je hebt dan vaak keuze uit allerlei toppings. Maar waarom niet zelf maken? Dat moet toch vast ook lukken? Met het lekkere warme weer van afgelopen dagen en hopelijk komen er nog meer van deze lekkere dagen aan, is een verkoelende traktatie welkom, vindt u niet?! Ik ging eens op zoek naar recepten.

Recept

De meest simpele versie die ik vond is deze: meng yoghurt met wat suiker (zo je wilt) en een druppeltje vanille-essence goed door elkaar. Plaats het in een afgedekt bakje in de diepvries. Roer het elke 45 minuten goed door en na een paar uurtjes heb je lekkere Frozen Yoghurt.
Zo gezegd, zo gedaan. Het bakje met magere yoghurt, suiker en vanille-essence ligt in de vriezer te koelen en ik ging nog eens verder op zoek op internet.
Ik las in diverse recepten dat het vaak met Griekse Yoghurt wordt gedaan, of met gewone magere yoghurt maar dan uitgelekt in een theedoek.

Onze ervaring

Een paar uurtjes later hadden we heerlijke Frozen Yoghurt. Ik snap nu dat er wordt gezegd om de yoghurt eerst uit te laten lekken of Griekse yoghurt te gebruiken. In onze Frozen Yoghurt zaten stukjes ijs (in de zin van bevroren water).
We schepten de yoghurt in een glaasje en versierden het met ongezonde toppings; schuddebuikjes en chocoladevlokken. Mmm, het was echt erg lekker, verkoelend en verfrissend šŸ™‚
De volgende keer ga ik het toch met uitgelekte yoghurt of met Griekse Yoghurt proberen.

Variatie

Om de Frozen Yoghurt een fruitsmaak te geven, kunt u er ook gepureerd fruit doorheen roeren alvorens het in de vriezer gaat. En als topping kunt u van alles gebruiken;
Vers fruit, stukjes stroopwafel of bastognekoeken of andere soorten koek, aardbeiensaus of chocoladesaus of nog een andere soort saus, gekleurde spikkeltjes, M&M’s, chocolade, geroosterde nootjes of wat u maar lekker vindt!

Lees ook:

Heeft u al eens zelf Frozen Yoghurt gemaakt?Ā 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geverifieerd door ExactMetrics