Ik vond in onze mailbox een hilarisch persbericht, dat ik graag met jullie wil delen. Jullie weten dat ik ben geboren aan de Ankeveense Plassen. Mijn familie is actief bij de ijsclub en ik schrijf wel eens vaker over veilig schaatsen op natuurijs #schaatsfan. De uitkomst van het onderzoek verbaast mij niet, want alle verjaardagen en festiviteiten zijn bij ons “ijs en weder dienende”. Met andere woorden als er natuurijs ligt, dan gaat het niet door of althans dan komen we niet!

Elfstedentochtonderzoek

FBTO deed onderzoek naar het Elfstedenvirus onder meer dan 500 Nederlanders. Hoe zit het met de Elfstedenkoorts en hoe ver gaan ze om niets van een eventuele ‘Tocht der tochten’ te missen? In 5 vragen kwamen ze daar achter.

30% boekt bewust géén vakantie in de wintermaanden Een opmerkelijke uitkomst, want stel je voor dat ‘ie komt! Maar thuisblijven is helemaal niet nodig… De verzekeraar heeft een oplossing bedacht voor mensen met een geldig startbewijs voor het schaatsen van de Elfstedentocht.

FBTO introduceert ‘It giet oannuleringsdekking’. Deze Friese verzekeraar vindt dat iedereen met een geldig startbewijs de Elfstedentocht moet kunnen schaatsen. Ook als je nét op dat moment op vakantie bent. Dus bedacht de verzekeraar voor die mensen een oplossing: de unieke It giet oannuleringsdekking in de module annuleringsverzekering van de Reisverzekering. Die werkt zo: klinken de woorden “It giet oan!”of een andere kreet met dezelfde strekking, dan zijn je annuleringskosten van de geboekte vakantie verzekert als je een geldig startbewijs hebt. En dat is uniek in Nederland.

Infographic

In het Elfstedentochtonderzoek werden de deelnemers verder gevraagd of ze een buitenlandvakantie afbreken voor een Elfstedentocht, een vakantie afzeggen of ze naar Friesland komen om langs de route te staan. Ook laat het onderzoek een kaartje van Nederland zien waar de Elfstedenkoorts het grootst is. Bekijk de infographic met alle resultaten.

Het Elfstedenvirus komt ieder jaar terug Ieder jaar duikt het Elfstedenvirus op, ook dit jaar. Andere Tijden kwam begin januari met een aflevering over de Elfstedentocht van ’96, die nét niet doorging. Een ander voorbeeld is het boek 8070 dagen van sporthistoricus Jurryt van de Vooren: op 8 februari 2019 wachten we al 8070 dagen op de volgende Elfstedentocht, de laatste is die van 1997. Of komt de 16e tocht toch? Even Googelen op ‘Elfstedentocht’ en je vindt meteen een hoop actuele resultaten. Nederland is ondanks klimaatveranderingen nog steeds een schaatsland!

Lees ook:

Blijf jij thuis voor natuurijs?

Geverifieerd door ExactMetrics