Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

De voordelen van trouwen - Thuisleven.com

Leuke binnenkomer met deze controversiële titel. Gekkigheid natuurlijk, want iedereen mag zelf weten of ze trouwen, samen wonen, latten, als ze het samen maar eens zijn. Toch zijn er na liefde op het eerste gezicht, in tweede instantie wel een aantal voordelen aan trouwen.

De voordelen van trouwen

Als afgestudeerd Bachelor of Laws, met een specialisatie in Jeugdrecht ken ik al een groot aantal voordelen van trouwen uit het wetboek van Burgerlijk recht. Al hebben wetgevers deze burgerlijke rechten wel gelijk proberen te trekken voor welke levensvorm je dan ook kiest. Door te trouwen is voor een ieder duidelijk dat mensen voor elkaar kiezen. Dit heeft zijn overduidelijke gevolgen voor het eigendom van gezamenlijke bezittingen, regels bij overlijden en wanneer er kinderen in het spel zijn. Dit is niet waar ik naar toe wil met dit artikel. Elkaar de liefde verklaren ten overstaan van familie en vrienden, is altijd een reden voor een feestje. Daar komen een aantal voordelen bij kijken.

De bruiloft

Waar de één uitpakt, houdt de. ander zijn bruiloft liever klein en intiem. Wat deze heugelijke gebeurtenis gemeenschappelijk heeft is het aanschaffen van ringen. Mits je deze niet kwijtraakt vertegenwoordigen deze een waarde en niet alleen in emotionele zin. Dit is afhankelijk van het gekozen materiaal. De ringen zijn blijvend van waarde.
Een trouwjurk daarentegen draag je meestal maar eenmaal. Bruidswinkel honeymoonshop gaat op zoek naar de perfect match, zodat je er op je trouwdag op je voordeligst uitziet. In onze familie was het voorheen gebruikelijk dat er van de stof van de trouwjurk een doopjurk werd gemaakt. Of de bekleding van een wiegje als de liefde bezegeld werd met de geboorte van een kind.
Het bruidsboeket is te behouden door het te drogen. Tenzij je schoonmoeder het bruidsboeket tijdens je honeymoon water geeft (waar gebeurd).

Het trouwpak

Een trouwpak kopen is nog een voordeel van trouwen. Dat je als man eenmaal in je leven de tijd neemt om tijd, geld noch moeite te besparen je eens een passend kostuum aan te laten meten. Daar een mooi overhemd bij aan te schaffen, een mooi paar schoenen en een bijpassende das of strik. Dat trouwpak kan na de bruiloft nog van pas komen bij die ene belangrijke afspraak, een bijzonder jubileum of het onverwachte afscheid van een geliefd persoon. Op zulke momenten ben je blij dat je al een mooi pak in de kast hebt hangen. Een ander overhemd en das en niemand die erover valt. Het enige dat je moet doen is je schoenen poetsen en in (dezelfde) vorm blijven.

Lees ook:

Weet jij nog meer voordelen van trouwen?

Geverifieerd door ExactMetrics