Eén van de meest gewilde vloeren is een houten vloer. Toch is laminaat vaak niet meer van echt hout te onderscheiden. Waarom zou je voor hout kiezen en wat zijn de voordelen van laminaat?
Als je een nieuwe houten vloer wilt kopen, ben je kapitalen kwijt. Wil je je woonkamer toch een natuurlijke uitstraling geven, dan is laminaat met houtnerfprint en -structuur een optie. Als het gaat om de keuze tussen hout of laminaat, welke vloer is dan het beste gezien jouw budget, levensstijl en de ligging van je huis?

Voordelen van hout

Een houten vloer geeft je kamer een natuurlijke uitstraling. Daarnaast voeg je met een houten vloer waarde toe aan je huis. Kleine onvolkomenheden, zoals krassen en slijtageplekken, kunnen bovendien worden gerepareerd door de vloer te schuren en opnieuw in de olie, was of verf te zetten. Je hoeft dus niet al te bang te bang te zijn dat je vloer beschadigt.

Voordelen van laminaat

Het zal je niet verbazen dat laminaat voordeliger is. Zeker als het gaat om Kwantum laminaat. Overigens is niet alleen het materiaal zelf goedkoper. Vergeleken met een houten vloer betaal je gemiddeld 50 procent minder voor het leggen van een laminaat vloer.
Ook wat betreft duurzaamheid wint laminaat het van hout. Omdat laminaat bestaat uit samengeperst hout met een kunststof toplaag, gaat het lang mee en is het goed bestand tegen krassen en slijtage. Dat is handig als je veel thuis bent en (kleine) kinderen hebt.
Laminaatvloeren zijn gemakkelijk te reinigen. Bovendien hoef je een laminaatvloer niet regelmatig in een onderhoudsmiddel te zetten. Heb je een druk leven, dan is dat ontzettend fijn. Een voordeel van laminaatvloeren is dat ze voorzien zijn van UV-bescherming. Dat biedt een uitkomst als je veel zonlicht in huis hebt.

Lees ook:

Waar gaat je voorkeur naar uit? Hout of laminaat?

Geverifieerd door ExactMetrics