Thuisleven.com

De muizenridder

Soms zijn er van die momenten in je leven waarbij je je afvraagt of het toeval is. Zo ook afgelopen week. Terwijl Tom en ik op de bank t.v. aan het kijken zijn zien we ineens in onze ooghoek iets bewegen. We draaien vervolgens tegelijkertijd onze hoofd en kijken regelrecht in de ogen van een kleine muis die aan het knabbelen is op iets. De muis zit in onze serre.
We springen notabene gelijk op en verjagen de muis naar buiten. Die avond besluiten we nog wel even de serre op de kop te zetten om eventuele kieren, gaten of wat dan ook op te sporen. Gelukkig hebben we geen spoor kunnen vinden. Met een gerust hart gaan we naar bed. Tot we wakker worden van een doffe klap op de deurmat. Daar blijkt een pakketje met recensieboeken te liggen van De Vier Windstreken. Een van de boeken uit het pakketje is “De Muizenridder”…

De Muizenridder

Er leven velen muizen op kasteel Ravenschrik. Ridder Tristian van Toeterwaal, de kasteelheer, is het helemaal zat. de aangevreten maliënkolders, de muizenkeutels op de kaas en de aangevreten poppen kunnen niet meer. Ridder Tristian besluit dan ook om actie te ondernemen en daarom stapt hij op zijn paard en rijdt naar de dichtstbijzijnde stad om supersluwe, altijd hongerige kat te kopen. Katharina gaat direct aan de slag met haar vlijmscherpe klauwen. Na een maand zijn er nog maar drie muizen over.

De drie muizen zijn ontzettend mager geworden. Begrijpelijk ook, immers ligt Katharina dag en nacht klaar om muizen te vangen. De muizenvrienden zijn de wanhoop nabij tot er midden in de nacht De Muizenridder het kasteel in weet te sluipen. Zal het de vrienden lukken, met behulp van De Muizenridder, lukken om de kat te verjagen?

Onze mening

Met heel veel plezier heb ik ‘De muizenridder’ gelezen. Het is een verhaal dat goed in elkaar zit en die kinderen dan ook goed zullen begrijpen. Met de bijbehorende illustraties op elke pagina komt het verhaal nog meer tot leven. Ook dit boek is dan ook een leuke aanvulling voor het leesgenot.

Informatie

Auteur: Cornelig Funke
Illustrator: Annette Swobodg
ISBN: 9789051167375
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Voor meer ridderlijke verhalen lees je natuurlijk ook Keesie Kippenkop- De rioolridder, Alle verhalen van ridder Florian en Lego® Nexo Knights- het grote ridderboek

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Wat een leuk boek voor kinderen.
    Ik ben niet zo gek op muizen, maar deze kan ik wel verdragen.
    Heb het even weer op mijn lijstje gezet voor Kerstcadeautjes voor mijn vijf kleinkinderen.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics