Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kookboeken > 7 minuten in de keuken – PASTA

7 minuten in de keuken – PASTA

Mocht je een lekkere en snelle maaltijd willen hebben dan shop je in de supermarkt een pot kant en klare pastasaus, neemt een vlugkokende pasta erbij en je hebt binnen enkele minuten een maaltijd op je bord liggen. Toch kan dat een stuk gezonder en lekkerder. Met de recepten uit het boek 7 minuten in de keuken – PASTA heb je zelfs meerdere ideeën die je uit kunt werken. Buon appetito!

7 minuten in de keuken – PASTA

Of je nu van schelpjes, vlindertjespasta, trofie of een andere pasta soort houdt, in dit boek vind je vele soorten pasta’s terug. Uiteraard kun je zelf een pastasoort vervangen voor een andere. De recepten lopen divers uit elkaar. Van een vegetarische gerecht tot en met vlees en vis gerechten en van een soep tot en met een vermicelli-gerecht. Ook de groenten die gepaard gaan met de gerechten zijn zeer divers.

Dit boek is dan ook echt ideaal voor mensen die geen uren kwijt willen zijn in de keuken, voor pastaliefhebbers en voor mensen die graag variëren.

Wat vind ik ervan?

Wat mij vooral aanspreekt zijn de duidelijke foto’s. Geen hele poespas om de perfecte foto’s maar juist foto’s die op een rustige achtergrond staan en het daarbij gewoon goed overbrengen naar een amateur kok zoals ik. Een ander pluspunt van dit boek vind ik de duidelijke ingrediëntenlijst, vooraan in het boek staat ook nog een lijstje met goede vervangers voor als je een product niet kunt vinden, en de korte, maar toch duidelijke, beschrijving van hoe het gerecht te maken is. Een kind kan de was doen!

Ook prettig dat de lay-out en grootte van het boek hetzelfde zijn gebleven als de rest van de 7 minuten in de keuken reeks

Informatie

Auteur: Soizic Chomel de Varagnes
Vertaald door: Renate Hagenouw
ISBN: 9789022335987
Uitgeverij: Manteau

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

 • O, heerlijk 7 minuten in de keuken staan.
  Ik heb af en toe wel momenten dat ik geen zin heb aan koken.
  Dan is dit toch lekker en vlug.
  Maar ik denk dat ik er dan ook nog een bakje hamblokjes door doe, wordt het net iets lekkerder. Een keertje geen groente, ach, je krijgt er niets van….

 • 7 min? Dat klinkt wel helemaal perfect met 3 kleine kinderen in huis! En handig dat er vervangers bij staan bij de ingrediënten, daar heb ik soms zelf geen inspiratie voor.

 • haha goede tip, maar vind het heerlijk om een verse ui en paprika te snijden. Voelt voor mij puurder en natuurlijker.

  • Ik zou niet snel voorverpakte groenten nemen. Het is een stuk duurder, veel milieuonvriendelijker en daarbij ook niet altijd de grootte die ik prettig vind.
   Door goede keukenmaatjes en wat handige snijtechnieken kunnen groentes lekker snel gesneden worden.
   En wil je de dag nog sneller klaar zijn? Snij dan 2 of 3 keer in de week een aantal dingen weg waar je de dagen erna profijt van hebt. Dit doe je in recycle bare bakjes en bewaart dat in de koelkast. Zo ga je goed om met het milieu, je beurs en je tijd!

 • Handig voor snelle pastagerechten, zoiets is niet aan mij besteed. Als ik 7 minuten voorbereidingstijd leest op het boek krijg ik al lichte stress. Ik sta graag ontspannen in de keuken en neem alle tijd om een eenvoudig een ui en paprika door te snijden.

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics