Bij heel wat vrouwen én mannen lijkt het dagelijkse verzorgingsritueel niet alleen een grote hap uit de tijd maar ook uit het budget te nemen. Zo gaat men steeds op zoek naar de beste mogelijke haar- en verzorgingsproducten, make-up en dergelijke meer die bijdragen aan een verzorgd uiterlijk en voorkomen en bijgevolg ook aan een positieve mindset. Wil je je verzorgingsset dan ook graag uitbreiden met een degelijke setje haarborstels en een kwalitatieve föhn, aarzel dan niet en lees dan vooral even verder. Wij proberen jou hier alvast wegwijs te maken tussen de verschillende toestellen.

Verzorgd voorkomen leidt tot positieve zelfontwikkeling

Herken je het gevoel waarbij je je slecht, lelijk en totaal onbelangrijk voelt? En herken je het moment waarop dit gevoel 360º lijkt te draaien zodra je jezelf trakteert op enkele uurtjes bij de kapper en je vervolgens helemaal uitdost met de perfecte make-up en het bijpassende kleedje? Het mag dan wel duidelijk zijn dat ons kapsel en voorkomen een belangrijke invloed kent op hoe we onszelf zien en voelen. Met de juiste verzorgingsproducten lijkt werkelijk alles te veranderen. Tijd dus om er – misschien wel wat meer – aandacht aan te besteden.

Uiteraard betekent dit niet dat je elke dag verplicht de deur uit moet met een dikke laag make-up en je haar helemaal stijf in de lak gespoten. Het komt vooral neer op het belang in de richting van zelfzekerheid en je terug aanwezig te voelen in de menigte. Door jezelf van tijd tot tijd even wat meer in de kijker te plaatsen, zou dit – volgens heel wat wetenschappers en experts – een positieve invloed kunnen hebben in de manier waarop je naar jezelf kijkt. Het helpt je bovendien ook om je uiterlijk en eventuele – weliswaar door jezelf aanschouwde – imperfecties te aanvaarden!

Basis verzorgingsproducten en extra’s

Hoewel de meeste jonge meisjes en vrouwen er een bepaald verzorgingsritueel op nahouden, zal dit er niet bij iedereen hetzelfde uitzien. Sommigen kiezen voor een dagelijks basis ritueel bestaande uit het nemen van een verkwikkende douche, het kammen van de haren en het aanbrengen van een bescheiden laagje make-up. In dergelijke gevallen zijn degelijke haar- en shampooproducten een must aangevuld met de juiste haarborstel, eventueel een föhn en enkele basis benodigdheden op het gebied van make-up.

Anderen blijven echter niet bij de basis en nemen er uitgebreid de tijd voor om zich rijkelijk op te maken en de haren mooi in de plooi te leggen. In dergelijke situaties wordt de basis foundation, mascara en lipgloss vaak aangevuld met een primer, een oogpotlood en diverse kleurtjes oogschaduw. Voor het kapsel wordt gebruik gemaakt van maskertjes, oliën, een degelijk föhn apparaat met extra functiemogelijkheden en een lak om het geheel in model te houden.

Het juiste kapsels

Je hoort het al; het verzorgingsritueel eindigt niet alleen met een laagje make-up maar gaat uiteraard veel verder. Zo blijkt – naast het gebruik van de juiste dag- én nachtcrèmes en make-up – ook het juiste kapsel steeds belangrijker te worden. Waar vroeger heel wat jonge meisjes en vrouwen hun haren lieten drogen door de lucht, kiest de meerderheid nu steevast voor een degelijke haardroger of föhn. Het zal je dan ook niet verwonderen dat er vandaag de dag heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van föhns. Zo kun je kiezen uit diverse toestellen, verschillende uitvoeringen, luchtstromen, vermogens en mogelijkheden waarbij het ene toestel net iets meer functies zal aanbieden dan het andere. Indien je twijfelt tussen bepaalde föhn apparaten dan kun je via de volgende webpagina misschien wat meer info vergaren. We hopen jou hier alvast mee op weg te helpen

Geverifieerd door ExactMetrics