Selecteer een pagina

Met moederdag mogen we alle moeders weer in het zonnetje zetten op Moederdag. Persoonlijk vind ik het een mooi gebaar, waarbij het bij mij vooral om de kleine dingen gaat. Het hoeven namelijk geen dure cadeau’s te zijn om iemand te laten weten dat je aan haar denkt. Op Thuisleven hebben we al vaker aandacht gespendeerd aan eigen gemaakte Moederdag cadeau’s en in deze blog zet ik ze nog eens op een rijtje voor je.

Puzzelhart

Heb je nog wat incomplete puzzels liggen? Niet weggooien dan, want met deze leuke D.I.Y. maak je er een prachtig puzzelhart van. Wil je het helemaal speciaal maken dan hang je met een touwtje in het midden nog een los puzzelstukje op en maak je op dat stukje de vingerafdruk van je kind. Zo is het ook nog eens een gepersonaliseerd cadeau geworden.

Windlichtje

Met een glazenpotje, wat verf, glitters en een kaarsje kom je al heel ver om een fonkelend cadeau te geven. Leg een groot zeil neer of een oud tafellaken waar je kind lekker op kan freubelen en er komt vanzelf iets moois te voorschijn. Streef niet naar perfecte figuren, maar laat je kind lekker los. Niet vergeten om het kaarsje aan te maken na het uitpakken in plaats van voor het inpakken.

Sleutelhanger

Geen zin in gedoe met verf? Daar kan ik mij wel iets bij indenken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om een leuk Moederdag cadeau in elkaar te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte sleutelhanger? Met een sleutelhanger ring, sterk touw of draad en kraaltjes, rietjes, hangertjes en andere attributen rijg je het prachtigste cadeau ter wereld in elkaar.

Maak je eigen Moederdag schilderij!

Een schilderij kopen? Een bloemetje kopen? Welnee met een paar oude eierdozen knip, plak en verf je gewoon zelf een prachtig kunstwerk in elkaar. Zeker weten dat jouw moeder dit veel mooier vindt!

Kookschort

Bakt of kookt jouw moeder graag? Dan is het perfecte cadeau toch wel een kookschort die je zelf opvrolijkt. Makkelijk, simpel en heel erg leuk om te maken (en dragen).

Ma-de-lief-ste

Verf een paar madeliefjes op een zakdoekje. Verf/schrijf er nog even de tekst “ma-de-lief-ste” bij en je kunt je cadeau al laten drogen.
Of je hier als moeder je neus in wilt snuiten is een ander verhaal en ook je bril zul je met dit zakdoekje absoluut niet schoon willen maken, maar het is wel een leuk en origineel cadeau.
Tip: i.p.v. een zakdoek kun je ook een servet nemen of een placemat. Kortom wees creatief!

Ma-de-lief-ste zakdoek (Moederdag cadeau)

Waxinelichthouders van klei

De meiden hebben met veel plezier gewerkt aan het versieren van hun waxinelichthouder. Ze waren druk bezig. Je kunt deze activiteit met elke leeftijd doen. En uiteraard kun je wat aanpassingen doen, met wat oudere kinderen kun je de klei ook nog verven.

Welk Moederdag cadeau ga jij maken?

Heb je nog een leuke aanvulling laat dat dan hieronder weten in een reactie of stuur een foto met de omschrijving naar thuisleven@gmail.com. Wie weet nemen we jouw inzending mee in dit lijstje…

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics