Selecteer een pagina

In de aanloop naar Moederdag brengen The Searchers drie indrukwekkende films uit op DVD en Blu-ray. Op 12 mei komt de romantische komedie Second Act met Jennifer Lopez uit op DVD, waarin zij moet bewijzen dat ervaring misschien wel waardevoller is dan een diploma. Gevolgd door het aangrijpende drama Ben is Back, die uitkomt op 21 mei, over Holly (Julia Roberts), die in een korte tijd er alles aan moet doen om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt. Op 28 mei wordt je meegenomen in het fascinerende levensverhaal Colette, met Keira Knightley, over één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. 

SECOND ACT – vanaf 12 mei op Blu-ray en DVD 

De 40-jarige Maya (Jennifer Lopez) is zeer succesvol als assistent-manager bij een lokale supermarkt. Wanneer haar een positie als filiaalmanager wordt geweigerd omdat zij geen diploma heeft, zinkt de moed haar in de schoenen. Maar als ze door een vergissing mag solliciteren voor een topfunctie bij een multinational van verzorgingsproducten, weet zij de CEO te overtuigen dat zij de geschikte kandidaat is. Met torenhoge verwachtingen en een levensstijl waar ze altijd al van droomde, moet Maya bewijzen dat ervaring misschien wel waardevoller is dan een diploma. 

Met Second Act maakt regisseur Peter Segal een romantische feelgood komedie met Jennifer Lopez (Maid in Manhattan) in de hoofdrol. Ook zijn er rollen voor Leah Remini, Vanessa Hudgens, Treat Williams en Milo Ventimiglia.

Lengte: 104 minuten
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99 / Blu-ray: € 17,99

BEN IS BACK – vanaf 21 mei op Blu-ray en DVD 

Ben (Lucas Hedges) is een charmante 19-jarige jongen, maar ligt door zijn drugsverslaving met zichzelf in de knoop. Wanneer hij tijdens de kerstdagen onverwachts uit de afkickkliniek terugkeert naar zijn familie, wordt hij door zijn moeder Holly (Julia Roberts) met open armen ontvangen. Haar liefde voor Ben is onvoorwaardelijk, maar ze leert al snel dat hij nog steeds een gevaar is voor zichzelf en voor haar gezin. Binnen een turbulente 24 uur doet Holly er alles aan om te voorkomen dat haar gezin uiteenvalt. 

Ben is Back is geschreven en geregisseerd door Peter Hedges, hij schreef het scenario van About A Boy (en ontving daar een Oscarnominatie voor), What’s Eating Gilbert Grape en regisseerde Pieces of April. Voor Ben is Back castte hij zijn zoon Lucas Hedges (genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Manchester by the Sea). Julia Roberts speelt de hoofdrol in de film als Holly Burns.

Lengte: 103 minuten
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99 / Blu-ray: € 17,99

COLETTE – vanaf 28 mei op Blu-ray en DVD

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri “Willy” Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt.

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.

Lengte: 111 minuten
Consumentenadviesprijs DVD: € 16,99 / Blu-ray: € 17,99

Beautiful Boy – al op Blu-ray en DVD beschikbaar

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.
Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? ‘Beautiful Boy’ vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’) eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (‘The Big Short’, ‘Little Miss Sunshine’) en rijzende ster Timothée Chalamet (‘Call Me By Your Name’, ‘Interstellar’). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als ’12 Years a Slave’, ‘The Big Short’ en ‘Moonlight’

Lentgte: 120 minuten
Consumentenadviesprijs DVD €14,99 / Blu-ray €17,99

Lees ook: Ook zin in een Spannend filmavondje?
Ook te lezen: Film review ‘Allied’: Geallieerd, tot de dood ons scheidt
En lees ook: Tintoretto – A Rebel in Venice

Geverifieerd door ExactMetrics