Selecteer een pagina

Het verhaal van Rapunzel is in eenvoudige woorden geschreven en de zinnen zijn niet te lang. Zo kunnen de jongste, beginnende lezers hun favoriete sprookje lezen. Het sprookje is een bewerking van de gebroeders Grimm. Het is een handzaam boek in A5 formaat. Goed vast te houden door de kinderen. De pagina’s zijn rijkelijke geïllustreerd met prenten van Sumiti Collina. Ze geven goed weer wat er gelezen is op de bladzijde, dus dat is prettig voor de beginnende lezers. De letters zijn duidelijke en de tekst is groter dan gemiddeld afgedrukt. En het woord ‘Rapunzel’ wordt niet uitgeschreven, daar zie je een plaatje van. Dit leest fijn. Sommige woorden zijn rood wat het lezen speels maakt.

Leesniveau

Het boek is geschreven voor kinderen met het Avi E3 leesniveau, dit past goed. Voor de kinderen met M3 is het ook leuk om te proberen. Veel woorden zullen wel lukken. Onze dochter die fan is van Disney en in groep 4 zit heeft het met plezier gelezen. Ons nichtje die dit niveau heeft, hebben wij het laten lezen en die kon het gemakkelijk weglezen. De woorden waren goed leesbaar en het verhaal niet te kloppend. Want er wordt toch een kind opgesloten door een heks en uiteindelijk haar haren afgeknipt.

Wat vonden wij:

Er was eens... RapunzelOnze dochter heeft het gelezen en kon het heel makkelijk lezen, maar het was voor haar net een niveau te makkelijk. Dat gaf niks want Rapunzel is één van haar favoriete prinsessen dus ze leest het boekje regelmatig voordat ze gaat slapen. Aan onze jongste die in groep 2 zit heb ik het boekje voorgelezen. Ze vond het erg leuk en de illustraties vond ze erg mooi. Omdat onze jongste al begint met drie letter woorden op school, kon ze al wat woorden lezen dus dit vond ze heel erg leuk!

Zelf vind ik het een erg mooi boek en zal het hier nog regelmatig gelezen woorden. Het is zelfs al mee naar school gegaan en de meeste meisjes uit de klas van onze middelste hebben het gelezen. Het leuke is dat dit een boek uit de serie Er was eens .. is, dus de meiden kunnen gaan sparen voor de andere delen.

Informatie

Er was eens… Rapunzel
Auteur: Gebroeders Grimm
Illustrator: Sumiti Collina
Uitgever: De Eenhoorn
ISBNR: 9789462913929

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics