Thuisleven.com
Er was eens ...  sprookjes?
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Er was eens …. Assepoester en Roodkapje AVI E3 – sprookjes voor prille lezers

Er was eens …. Assepoester en Roodkapje AVI E3 – sprookjes voor prille lezers

In de herfstvakantie ga ik met mijn twee dochters vier dagen naar de Efteling. We zijn er al een aantal keren geweest, maar telkens was de dag niet lang genoeg. Ik heb nu maar een langer verblijf geboekt, 4 dagen en 3 nachten in het Efteling Hotel. We hebben er enorm veel zin in, nu hopen dat het weer ook een beetje meewerkt.Er was eens ...  sprookjes?
Ondertussen zijn we natuurlijk de sprookjes weer even aan het bijspijkeren. In die vier dagen kunnen we eens op ons gemak door het Sprookjesbos heen lopen i.p.v. rennen zoals gewoonlijk. De meeste sprookjes kennen we gelukkig wel. Mijn jongste dochter zit net in groepje 3 en leest al wat, maar ze vindt voorlezen ook nog fantastisch. Gelukkig mochten we de Er was eens … boekjes Assepoester en Doornroosje van Uitgeverij de Eenhoorn recenseren. De boekjes hebben leesniveau AVI E3, dat is nu nog te moeilijk voor haar, maar gelukkig vinden mijn oudste dochter en ik voorlezen super leuk.

Er was eens ...  sprookjes?

Er was eens … Assepoester

Een prentenboek met een liefdevolle versie van het sprookje Assepoester waarin Assepoester haar kwade zusters direct vergeeft.

Er was eens… Roodkapje

Een prentenboek met een hervertelling van het klassieke sprookje, met een kindvriendelijk einde.
Ik heb al eerder een recensie geschreven over een boekje van Uitgeverij Eenhoorn ‘Pup en kit’. Het valt me op dat ook deze twee sprookjesboeken hele mooie paginagrote illustraties hebben, ze zijn kleurrijk, sfeervol en bevatten kleine details. Bij de woorden Roodkapje en Assepoester worden de namen vervangen door een afbeelding. Ook de letters zijn mooi groot en er staan korte zinnen op een bladzijde en eenvoudige woorden. Dat is motiverend voor vooral de prille lezers. De boekjes hebben een hele mooie hard back kaft en zijn van hele goede kwaliteit.

Er was eens ...  sprookjes?

Wat vinden wij van de Er was eens …  sprookjes?

Mijn dochter is dol op de boekjes. Ze probeert er al zelf uit te lezen, maar zit vaak gewoon naar de illustraties te kijken. Ik ben er ook erg blij mee, ze zijn leuk, bij de tijd en gemakkelijk te lezen. Een echte aanrader voor de prille lezers.
De boekjes horen thuis in een reeks van 6 klassieke sprookjes boeken die Uitgeverij de Eenhoorn uitbrengt en kosten als pakket 45 euro, als je het hele pakket ineens besteld, krijg je er ook nog een gratis doe-boekje bij. Los zijn de boekjes ook verkrijgbaar voor € 8,95 per stuk.
De Er was eens… sprookjes zijn ook los te koop voor de prijs van € 8,95.

Lees ook

Bianca

Moeder van 2 meiden en werkzaam in de thuiszorg

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics