Selecteer een pagina

In plaats van mijn haar te verven, heb ik dit keer van mijn verjaardaggeld eens permanent bij de kapper laten zetten. Voor meer volume, maar ook om de uitgroei te camoufleren en het werkt!

Permanent

Als tiener heb ik wel eens permanent laten zetten, dat pakte toen wel erg goed. Dit keer heb ik tevoren via Pinterest wat krullen kapsels bekeken en ik vond wat leuke voorbeelden voor halflang haar met een bob. Volgens de kapper is het haalbaar en de prijs staat mij aan. Ze knipt eerst de puntjes eraf en naderhand kijken we nog of laagjes nodig zijn. Dat ligt er even aan hoe de permanent pakt en hoe de krullen vallen. Wat onveranderd is gebleven is de kracht waarmee de rollers ingedraaid moeten worden. De geur van de vloeistof ruikt heel in de verte nog bekend. Twee uur later is het goed uitgespoeld en geföhnd met een diffuser.

Haarverzorging ‘Perfecte krul’

Vanuit de kappersstoel ben ik direct doorgefietst naar de drogist voor nieuwe shampoo en – styling. De Andrélon Perfecte Krul is in de aanbieding, dus dat komt goed uit. Ik heb de krullenshampoo en haarmousse gekocht. Thuisgekomen heb ik de oude mousse gelijk weggegooid, die stond al zo lang open en ik heb wel eens gehoord dat een verzorgingsproduct een jaar werkzaam blijft. De krullenshampoo maakt mijn haar lekker zacht. De voorste haarplukken pluizen wel een beetje en na een nachtje slapen zijn de bovenste lagen flink steiler. Ik was niet van plan om iedere dag haarmousse in mijn haar te knijpen, want de volgende dag kan je het bijna niet kammen. Ook is het wat regenachtig, dan gebruik ik liever helemaal geen styling in mijn haar met dat heen-en-weer gefietst. Nu wil ik toch een diffuser hebben.

Föhn met diffuser

Bij de Kapperswinkel schijnen ze losse diffusers te koop te hebben, een losse kop om op je föhn te kunnen zetten. Ik heb mijn reisföhn gekregen van mijn oma toen ik op mijzelf ging wonen. Die is bijna 25 jaar oud en gaat iedere week mee in de tas naar zwemles van inmiddels de derde dochter. Ik heb nog wat verjaardaggeld over en kreeg van Philips een code van -25% per mail. Ze bieden een losse diffuser aan, alleen is mijn ‘oude’ föhn van Carmen. De betaalbare föhns zijn niet voorradig, dus ik neem ergens anders een kijkje, want ik wil wel werk van mijn krullen maken. Ik kan volume diffuser selecteren binnen de categorie Föhns. Eén van de betaalbaarste heeft 27 reviews met een goede hoge score. Degene die één * geeft heeft een nietszeggend commentaar, dus huppakee in mijn winkelmandje.

Mijn ‘Perfecte krul’

Daags later wordt mijn nieuwe föhn met diffuser bezorgd. Ik ga gelijk mijn haren wassen en ze zonder haarstyling drogen. Mijn haar blijkt toch te lang (zwaar) om direct in de gepermanente krul te schieten. Even oppeppen met de föhn helpt beter. Dat werkt helaas maar tijdelijk en de voorste plukken gaan er enorm van pluizen.
Bij de supermarkt heb ik eigen merk wax gekocht, die wordt niet hard. Zo kan ik na het liggen op mijn kussen weer wat krul in mijn haren knijpen. Wellicht hebben jullie nog wat bruikbare tips, anders ga ik toch nog wat extra puntjes eraf laten knippen. Wat wel een enorm voordeel is, dat mijn haar nu niet zo snel vet wordt als voorheen.

Lees ook:

Heb jij krullen of slag in je haar?

Geverifieerd door ExactMetrics