A je to! Oftewel ‘voor elkaar’ of ‘opgelost’. Deze uitspraak is bekend geworden door de klussende buurmannen Buurman & Buurman. Hier in huis zijn al heel veel filmpjes gedraaid van Buurman & Buurman. En op de een of andere manier vervelen ze niet. De kinderen blijven er naar kijken en blijven er om lachen. Ook voor volwassenen zijn het leuke filmpjes, wellicht dat sommigen zich wel kunnen herkennen in het geklungel van deze buurmannen? Alhoewel deze buurmannen het soms wel erg bont maken. Maar dat zorgt juist weer voor de nodige lachsalvo’s bij de kinderen. Als een filmpje voorbij is dan zuchten de kinderen wel eens ‘aaahhh nu al?’ Om deze kinderen tegemoet te komen draait er sinds vandaag een nieuwe film in de bioscoop ‘Buurman & Buurman hebben een nieuw huis’. Als je nog een leuk uitje zoekt voor in de vakantie…..

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Zodra je begint met kijken moet het je wel opvallen dat de buurmannen in een ander huis wonen dan je gewend bent. Ze zijn met de tijd meegegaan. Zo zie je o.a. laminaat op de vloer liggen in plaats van vloerbedekking. De buurmannen zitten bij elkaar en halen herinneringen op door oude films terug te kijken.
Als je naar de film gaat kijken met de verwachting dat je een lange film gaat kijken, dan kan het een beetje tegenvallen. De film is zo opgezet dat het allemaal korte filmpjes aan elkaar zijn geplakt. Voor de jongste kinderen zorgt deze opzet er wel voor dat ze de film goed kunnen volgen.

Onze ervaring

Onze kinderen zijn 7 en 4 jaar en hebben echt genoten van deze film. De film duurt nog geen uur en is goed vol te houden voor iedereen. Het leuke van de film is dat je weer even wat ander geklungel van de twee buurmannen ziet. Als je veel buurman en buurman kijkt weet je ondertussen wel hoe de filmpjes er toe gaan. De film zorgt een klein uur voor prettige spanning bij de kinderen en veel gegrinnik. Zo proberen de buurmannen een grasmaaier aan de praat te krijgen, een mol te verjagen en een schoorsteen schoon te maken. En waarom zou je een vaatwasser gaan repareren als je ook een bad hebt? Buurman & Buurman helpen elkaar altijd en hebben ook altijd wel een oplossing waar ze heel blij mee zijn.

Volgens onze kinderen was de nieuwe film ‘leuk, grappig maar ook dom’. En met dat laatste bedoelen ze soms de ongelukkige oplossingen van Buurman & Buurman die weer zorgen voor veel lachplezier. Onze oudste dochter zegt zelfs ‘iedereen moet deze film zien want hij is gewoon te grappig’. De film is dus echt een aanrader!

Lees ook:

Zijn jullie kinderen ook zo gek op Buurman & Buurman?

Geverifieerd door ExactMetrics