“Ben je uitgeslapen….? Dan kun je je bed verkopen”, is het grapje dat mijn lollige oom steeds uithaalt. Maar ja, en dan? Waar let je op bij het kopen van een nieuwe boxspring

Wat is een boxspring?

Een boxspring is momenteel het meest verkochte bed. Het is van oorsprong een hotelbed puur omdat ze makkelijk op te maken zijn en minder kans op beschadiging hebben. Het is eigenlijk een beklede matrasdrager en dat is gelijk het verschil met een gewoon bed of ledikant. Een boxspring kan ieder soort matras dragen en het is vooral het matras dat het gevoel van comfort verzorgt. Dat een boxspring beter zou zijn voor je lijf en leden hangt enkel af van de kwaliteit van het matras. Een boxspring vergt meer onderhoud dan een bed, er blijft meer stof en huisstofmijt achter.

Waar let je op?

Bij een nieuwe boxspring kopen zijn een aantal zaken van belang. Niet in de laatste plaats of het een één- of tweepersoons moet zijn. Het formaat van de matrassen heeft een direct gevolg voor je beddengoed. Wil je groter gaan slapen, houdt dan deze extra kostenpost in je achterhoofd. En is daar ook ruimte voor in je slaapkamer?
Daar een boxspring meestal gecombineerd wordt met een hoofdbord en soms een voetbord in dezelfde bekleding als de twee matrassen, is de kleur van deze uitvoering van belang. Het geheel vormt een groot blok van bijna vier vierkante meter in je slaapkamer.

Extra comfort?

Qua comfort en luxe moet tevoren een keuze gemaakt worden in de soort veren en gewenst materiaal. Hierin zijn vele keuzes te maken. Daarnaast zijn boxsprings ook verkrijgbaar in een elektrisch verstelbare variant. Houdt hierbij je eigen leeftijd en de levensduur van je bed in je achterhoofd. Dit geldt ook voor de hoogte van je bed.
Voor nog meer comfort is de aanschaf van een matrastopper aan te raden. Dit dunne oplegmatras verlengt de levensduur van je boxspring aanzienlijk. Ook is deze apart te vervangen na een x aantal jaren. En een tweepersoons matrastopper bedekt de losse matrassen van je boxspring, mocht je dat willen natuurlijk. Bedenk dan wel of de eventuele elektrische verstelbaarheid niet gehinderd wordt. Ik slaap er nog even een nachtje over.

Lees ook:

Slaap jij in een boxspring?

Geverifieerd door ExactMetrics