Als je in een relatief oude woning woont, is de kans groot dat de boeiboorden nog van hout zijn. Vroeger werd dit materiaal namelijk veelvuldig gebruikt om de randen van het dak af te werken, maar tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor kunststof. Zijn jouw boeiboorden aan vervanging toe? Neem kunststof dan zeker in overweging. Hieronder staan 5 redenen op een rijtje om dakranden af te werken met kunststof boeiboorden.

1) Duurzaam

Omdat hout een natuurproduct is, denken veel mensen dat het duurzamer is dan kunststof. Toch is dit bij boeidelen niet het geval. Een kunststof boeideel gaat doorgaans namelijk (veel) langer mee dan zijn houten gelijke. Dit komt vooral doordat het beter bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo hebben zonlicht en vocht geen invloed op kunststof boeiboorden, iets wat bij een boeiboord van hout wel het geval is.

2) Onderhoudsvriendelijk

Doordat het weer invloed heeft op houten boeiboorden, worden ze in de loop der jaren steeds minder mooi. Om ervoor te zorgen dat ze hun uitstraling behouden, moet je deze regelmatig onderhouden. Zo ontkom je er bijvoorbeeld niet aan om ze eens in de paar jaar te behandelen, zodat ze de komende tijd weer bestand zijn tegen het weer. Een kunststof boeiboord is wat dat betreft een stuk onderhoudsvriendelijker. Om ervoor te zorgen dat ze mooi blijven, maak je boeiboorden van kunststof minimaal één keer per jaar schoon.

3) Te gebruiken in elke situatie

Kunststof boeiboorden worden vaak gebruikt om de dakranden van hellende daken af te werken. Toch is het niet zo dat je ze alleen voor een hellend dak kunt gebruiken. Het boeiboord van dit materiaal zijn namelijk te gebruiken in elke situatie. Zo kun je er bijvoorbeeld ook het platte dak van een garage of uitbouw mee afwerken, evenals een dakkapel.

4) Makkelijk te monteren

Heb je nog niet eerder boeiboorden gemonteerd? Dan denk je misschien dat dit een klus is die je uit moet besteden. Als je zelf enigszins handig bent, is dit niet het geval. Het monteren van boeiboorden van kunststof is namelijk een stuk makkelijker dan die van hout. Ze zijn licht van gewicht, waardoor je mogelijk in staat bent om ze zelf te monteren. Met behulp van de meegeleverde rvs nagels of schroeven monteer je een kunststof boeiboord bovendien makkelijk op het regelwerk.  

5) Onzichtbare afwerking

Als je voor kunststof boeiboorden van Unipanel kiest, profiteer je van een extra voordeel. Je kunt de dakranden dan namelijk op onzichtbare wijze afwerken. Bij de boeiboorden wordt namelijk een speciaal afwerkingssetje geleverd. Naast schroeven en een bitje bestaat deze ook uit afwerkdopjes. Nadat je het kunststof boeiboord bevestigd hebt met de schroeven, plaats je een afwerkdopje in het gat. Hierdoor ontstaat er een strak eindresultaat, zonder dat je hiervoor hoeft te plamuren, schuren en schilderen.

Lees ook:

Hoe is jouw dakrand afgewerkt?

Afbeelding van Barry D via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics