Intimiteit is een belangrijk onderdeel van een liefdesrelatie. Dat is niet alleen iets fysieks, maar gaat ook over het delen van gevoelens met elkaar en tijd maken voor romantiek. We bespreken drie intimiteitsproblemen die in een relatie kunnen ontstaan en wat je eraan zou kunnen doen.

Geen romantiek want geen tijd

Romantiek is iets waar je tijd voor moeten maken en wat moeite in moet willen steken. Een veel gehoorde klacht is dat stelletjes geen tijd hebben voor elkaar en zo de romantiek in hun relatie kwijtraken. In het probleem zit tevens de oplossing. Als je geen tijd hebt voor je partner, moet je iets aan je prioriteiten doen, oplossingen zoeken en tijd maken voor elkaar. Het is helemaal niet raar om met vaste regelmaat een date met elkaar te plannen waarbij jullie alle aandacht voor elkaar kunnen hebben. Als dat betekent dat de kinderen een nachtje bij opa en oma moeten logeren of bij vriendjes of vriendinnetjes uitbesteed moeten worden, dan probeer je dat toch te regelen?

Weinig delen

Geslotenheid is een obstakel voor intimiteit binnen een relatie. Als je je gevoelsleven niet met je partner kunt delen, is dat geen goede basis voor een relatie. Toch moet je er ook enig begrip voor hebben wanneer je partner het moeilijk vindt om zijn of haar gevoelens te delen. Wel kun je proberen je partner te prikkelen door jezelf kwetsbaar op te stellen en juist wel je gevoelens te delen. De kans dat je een snaar raakt is dan namelijk aanwezig. Ga daarbij niet in de aanvalsmodus, want daar komt alleen maar ruzie van. Begrip voor elkaar moet centraal staan.

Weinig seks

We kunnen het niet over intimiteit hebben zonder het ook over seks te hebben. Naast het delen van gevoelens, is het delen van fysieke intimiteit immers belangrijk binnen een relatie. Als je partner geen seksuele interesse toont in je, kun je je behoorlijk afgewezen voelen. Wellicht kun je nieuwe interesse opwekken door je open te stellen voor de onvervulde verlangens van je partner. En uiteraard deel je die van jou ook, zodat het voor jullie beiden nieuw elan in jullie seksleven kan komen. Is je mannelijke partner daar niet voor te porren, dan kan het zijn dat hij een fysiek probleem verbergt dat intimiteit in de weg staat. Erectieproblemen kunnen echter met medicatie verholpen worden, waardoor intimiteit alsnog mogelijk wordt. Meer weten? Klik op de link voor antwoorden op veelgestelde vragen over Viagra.

Leg je niet neer bij een gebrek aan intimiteit in je relatie. Daar is een fijne relatie veel te belangrijk voor in het leven. Bovendien, als de relatie eerder wel goed zat op dit gebied, is er zeker de kans dat de intimiteit terug kan keren!

Hoe ga jij om met intimiteitsproblemen?

Geverifieerd door ExactMetrics