Zelf natuurlijk de Eikenprocessierups bestrijden.
Thuisleven.com > Buiten > Zelf de Eikenprocessierups bestrijden.

Zelf de Eikenprocessierups bestrijden.

De laatste jaren wordt er in onze woonplaats meer en meer overlast ondervonden van de Eikenprocessierups. Onze gemeente stelt zich actief op in de bestrijding van deze plaaginsecten. Niet alle proeven of projecten hebben tot het gewenste resultaat geleid en de overlast beperkt voor de omwonenden. Weet je dat je nu ook zelf Eikenprocessierups bestrijden kan? Want je zal maar in de Eikenlaan wonen….

Overlast.

De Eikenprocessierupsen laten brandharen los. Deze kunnen langere tijd in de omgeving rond blijven waaien. Deze brandharen veroorzaken na contact met de huid of slijmvliezen aardig wat overlast. Hiervoor geldt het adagium: Liever voorkomen dan genezen!

Bestrijding van Eikenprocessierupsen.

In de afgelopen jaren is er al van alles geprobeerd om de overlast die de Eikenprocessierups in de zomer veroorzaken tegen te gaan. Er zijn nestkastjes op de eikenbomen geplaatst om de natuurlijke vijand te lokken. Ook zijn er duizenden larven van Lieveheersbeestjes uitgezet. Er is een meldpunt opengesteld zodat de eikenbomen met nesten gemarkeerd kunnen worden met lint. De nesten worden vervolgens door de gemeente tijdig opgezogen ruim voordat de rupsen de brandharen loslaten. De overlast is ietwat beperkt en het heeft de gemeenschap veel geld gekost. Wat te doen als je gemeente zich niet zo actief inzet of wanneer deze maatregelen geen zoden aan de dijk zetten?

Wat kan je zelf doen tegen de Eikenprocessierups?

Er gaan talloze filmpjes de ronde op het internet waar je burgers ziet die de eikenbomen inpakken met huishoudfolie. Ook het inzetten van een onkruidbrander wordt niet geschuwd om de beesten in de nesten levend te verbranden. Nogal wat onorthodoxe maatregelen voor de natuurliefhebber onder ons. Er zijn andere manieren om de overlast tegen te gaan.

Natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Niks geen chemische middeltjes maar een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Iets dat je zelf met de enkele hulp van een ladder in het nest kunt sprayen. Dat is Rufix natuurlijke bestrijding eikenprocessierups. Het is vervaardigd uit biologische ingrediënten en is zodoende volledig afbreekbaar in de natuur. Het zorgt ervoor dat de brandharen, het onderdeel van de rups dat de overlast veroorzaakt, verkleven. De rupsen kunnen zich niet meer bewegen en de vogels kunnen zich vervolgens tegoed doen aan een lekker maaltje.

Rufix natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen eikenprocessierups.

Lees ook:

Heb jij wel eens hinder van de Eikenprocessierups ondervonden?

Afbeelding van J Wberg via Pixabay 

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics