Selecteer een pagina

Onze dochter kreeg een uitnodiging voor het partijtje van haar vriendin. Direct was te zien dat het meisje de uitnodiging zelf had gemaakt. Ik mocht van haar het ontwerp delen met onze lezertjes.

Maak eens zelf je eigen uitnodiging!

“Tja”, zei de meid, “Andere mensen kopen even snel een uitnodiging bij de winkel, maar ik wilde ze helemaal zelf maken”. Onze dochter heeft het op haar prikbord geprikt, deze uitnodiging wordt niet weggegooid. Omdat ik het ontwerp zo treffend vind en je de benodigdheden vast in huis hebt, deel ik het graag.  Het kaartje is eenvoudig aan het geslacht en de leeftijd door de jarige Job of Jet aan te passen.

Benodigdheden en stappenplan voorkant uitnodiging.

Karton in twee willekeurige kleuren;
Washi-tapes;
Gele of gouden stift of verf;
Potlood;
Lijm.

Je knipt het karton in vierkantjes. Groot genoeg, zodat je je tekst op de achterkant nog wel kwijt kunt. Met de tweede kleur karton maak je een leuk randje om aan de bovenkant te plakken. Bijvoorbeeld een witte wolkenlucht of een vrije vorm vrolijk gekleurd. Met de washi-tapes plak je je feestelijke leeftijd naast elkaar in reepjes. Dat worden uiteindelijk de kaarsjes. Het potlood gebruik je om een lontje op de kaars te tekenen. En de gele/ gouden stift of een likje verf om een vlam mee te maken.

En de achterkant?

Op de achterzijde kan je een printje plakken daarop:

  • de naam van de genodigde (invulveld);
  • datum feestje;
  • tijdsstippen aanvang en afloop met adres of Je wordt thuisgebracht;
  • contactgegevens, bereikbaarheid;
  • groet van de jarige.

Als je heel netjes kunt schrijven dan kan je dat met handlettering of gekleurde gelpennen ook opschrijven natuurlijk.

Lees ook:

Wat vind je van dit bewaarexemplaar?

Geverifieerd door ExactMetrics