Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Uitnodiging maken voor een kinderverjaardag of -partijtje

Uitnodiging maken voor een kinderverjaardag of -partijtje

Met drie kinderen zijn er al heel wat feestjes de revue gepasseerd. Ik weet nog goed dat ik voor de eerste verjaardag van de oudste een leuke uitnodiging met haar foto heb gemaakt. Deze heb ik aan de hele familie gestuurd. Ik kwam laatst nog een exemplaar tegen op zolder. Wat jammer eigenlijk dat er later de klad in is gekomen. Zelf een uitnodiging maken is zoveel leuker.

Kinderpartijtjes

In de bureaulade van onze dochter liggen de jaarlijkse uitnodigingen van het partijtje van haar vriend netjes opgestapeld. Jaarlijks ontvangt ze een uitnodiging met zijn foto en leeftijd er op. Ze koestert de kaarten, helemaal omdat ze nu op een andere school zit en ze elkaar uit het oog dreigen te verliezen. Af en toe zie ik haar met weemoed in het laatje rommelen.
Haar zus houdt van opruimen. Binnen een week na het kinderfeestje vind ik de uitnodiging in de oud-papierbak. Met één uitzondering, de zelf geschreven ansicht van haar kleuterjuf waarmee ze haar welkom heette in de kleuterklas.

Zoveel kinderen, zoveel wensen

De meeste uitnodigingskaartjes zijn eenheidsworst. Of een pakketje voor meisjes óf voor jongens. En ook altijd te weinig stuks, dus vaak wordt het een rommeltje van verschillende, bijeengeraapte kaartjes. Hoog tijd om daar eens verandering in aan te brengen. Onze dochters geven graag een filmfeestje of gaan graag zwemmen met hun gasten. Eens zien of ik met deze twee thema’s een leuke persoonlijke uitnodiging kan maken.

Zelf uitnodigingen maken

Nu bestaat er altijd de mogelijkheid van een eigen ontwerp. Daar ben ik alleen helemaal niet zo goed in, dus ik gebruik liever een format. Dit onder het mom van liever goed gestolen, dan zelf slecht bedacht. Ik zie al snel een uitnodiging met aan weerszijden een filmrol. Hier kan ik heel eenvoudig een filmfeestje maken. Er zijn twee foto’s toe te voegen. De bovenste bewaar ik voor de jarige Jet en de onderste zou een foto van de filmheld kunnen worden. Dat kinderpartijtje is alvast getackeld en het ontwerp bewaar ik in mijn account.

Zwemfeestje

Onze dochter is net afgezwommen voor haar zwemdiploma, dus we hebben zat stralende foto’s van haar in zwemkleding. Met een feestelijke achtergrond is een uitnodiging voor een zwemfeestje een eitje. Terwijl ik door de uitnodigingen zoek, kom ik meerdere voorbeelden tegen van High tea en kaarten met een cup-cake achtergrond. Doe ik me daar plotseling een nieuw thema voor de kinderverjaardag op! Waarom gaan we uit school niet lekker bakken met de kinderen en het (mis)baksel nuttigen onder het genot van een kopje thee of limonade? Kortom ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan voor partijtjes tot aan de middelbare school.

Lees ook:

Maak jij zelf een uitnodiging?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics