Halloween- Pompoen snijden, vouwen en recept van geroosterde pitten
Thuisleven.com > Overige feesten > Halloween- Pompoen snijden, vouwen en recept van geroosterde pitten.

Halloween- Pompoen snijden, vouwen en recept van geroosterde pitten.

Het spreekt toch wel erg tot de verbeelding dat Halloween en zo met de Herfstvakantie vlak ervoor is er ook genoeg tijd om allerlei leuke projecten thuis aan te halen.

Pompoen snijden.

Op de markt loop ik tegen een pompoen met sticker aan speciaal bedoeld om uit te snijden. Het kost 2,50 euro en er hangt een boekje aan met recepten. Toch wel goed dat ze ons daarop wijzen. Daar gaan we dan met scherpe messen, een lepel en een ijsschep. Om beurten scheppen de meisjes de pompoen leeg. Dat gaat niet gemakkelijk en is wel even een werkje. Ze scheppen alles in een bakje. Manlief snijdt de deksel, ogen en mond eruit. Het resultaat is verbluffend met een waxinelichtje erin, misschien toch eens zo’n LEDwaxinelampje halen tegen brandgevaar.

Pompoenpitten roosteren.

Die avond eten we gebakken aardappels met salade, dus het idee ontstaat om de pompoenpitten te roosteren. Eerst kook je met een schep zout de pitten uit, nadat ze gescheiden zijn van het vruchtvlees. Na het uitkoken droog je de pitten in een theedoek en spreid je ze uit op bakpapier. De oven verwarmt al voor op 180 graden en daarin rooster je de pitten krap drie kwartier. Het ruikt heerlijk in huis en we zijn verbaasd als ze poffen. Het lijkt wel popcorn. De pitten schieten om je oren. Misschien hebben we ze niet goed genoeg gedroogd? Er zit nog een vliesje om de pitten heen, dat kan je pellen, maar dat is niet noodzakelijk. Ze smaken in ieder geval heerlijk. Op het internet vind ik veel verschillende manieren om pompoenpitten te roosteren, ook met koekenpan, met of zonder olie, paprikapoeder etc. Voor ieder wat wils.

Halloween vouwfiguren.

Om het dressoir naast de uitgeholde pompoen ook in Halloween sferen te brengen gaat dochterlief op zoek naar te vouwen figuren. Ze gebruikt de zoekwoorden: vouwen-Halloween-2015 op Youtube en komt bij Juf Jannie terecht. Ze vouwt er lustig om los en ik heb er geen omkijken naar. Een hele berg opgeblazen pompoenen en vleermuizen produceert ze. ik ben blij verrast door haar zelfstandigheid en eerlijk is eerlijk het resultaat mag er zijn!

Lees ook:

Hebben jullie nog leuke DIY- tips voor ons?

Linda Meester

Mede-eigenaar van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

3 reacties