Thuisleven.com
Kinderfeestje bij Vue Cinema.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Kinderfeestje bij Vue Cinema

Kinderfeestje bij Vue Cinema

Onze dochter is dit jaar midden in de zomervakantie jarig. Ze vindt het helemaal niet leuk dat veel van haar verjaardagsvisite op vakantie is en dat ze erg lang op haar partijtje moet wachten. Gelukkig vinden we een kinderfeestje dat haar wonden verzacht. Ze mag haar partijtje in Vue Cinema vieren, een filmfeestje!

De voorbereidingen van het filmfeestje

De schoolmeid weet al heel vlot wie ze uit wil nodigen. De datum is ook snel uitgezocht, gelijk in de eerste schoolweek op donderdagmiddag. Dat leggen we online vast bij Vue Cinema Hilversum. Ze zou het liefst onmiddellijk haar uitnodigingen schrijven, maar ze moet even geduld hebben. Op de maandagavond wordt de filmagenda van de opvolgende week vastgelegd. Ik mail de ouders van de gasten alvast een save-the-date. Dochterlief staat te trappelen na haar eerste schooldag, eindelijk mag ze een film uitkiezen.

Ze wordt door de receptiemedewerker op haar niveau aangesproken en de kinderfilms worden rustig opgesomd. Ook mag ze een trailer kijken, als ze niet weet welke film bedoeld wordt. Ze kiest Verschrikkelijke Ikke 3, de Nederlandse versie. Thuisgekomen schrijft ze netjes haar uitnodigingen die ze daags later uitdeelt in de klas. Dan begint het grote aftellen ….

De Kinderkamer van Vue Cinema Hilversum

De kinderen zijn uitgelaten als ik ze op school ophaal. Ik laat ze eerst even uitrazen op het schoolplein. De Vue Cinema is op loopafstand van school gelegen. Daar aangekomen worden we ontvangen door een gastdame, die ons de rest van de middag in de watten legt. Ze brengt ons naar de Kinderkamer van Vue Cinema. Daar is een hele lange tafel feestelijk gedekt met een grote witte troon aan het hoofd van de tafel. De dikke plakken cake en de bus slagroom staan al klaar en de versiersels (hagels, parels en vlokken)worden gebracht. De kannen limonade worden uitgeschonken in vrolijke bekers met rietjes. De schoolkinderen zijn dorstig en hongerig, dus dat treft. Ze versieren dat het een lieve lust is en eten ook allemaal het bordje leeg.

Vakkenkast

Daarna begint het ontdekken van de Kinderkamer. Er liggen wat zitzakken en in de vakkenkast zijn leesboekjes en tijdschriften te vinden. Kleurplaten en -potloden liggen op een tafeltje, er zwerft een zachte bal in de ruimte en in de hoek staan twee X-boxen opgesteld. De kinderen gaan even de eigen gang, terwijl ik mijn koffie opdrink. We voelen ons thuis en er hangt een relaxte sfeer. Wat een verschil met andere kinderpartijtjes, waar ik als een huis tegenop heb gezien. Dan laten de kinderen weer van zich horen en lijkt de tijd voor het Cadeautjes dobbelspel aangebroken.

Ik heb een grote dobbelsteen meegenomen. Terecht merkt één van de kinderen op dat we beter op de grond kunnen gaan zitten omdat er limonade op tafel staat. Ze trekken wat zitzakken uit een hoek en vormen een groepje op de grond. Er wordt fanatiek gedobbeld en er is aandacht voor ieders cadeautje. Ze drinken de limonade op en vragen aan de gastdame of de X-box aan mag. Dat mag en een FIFA spel wordt opgestart. Niet alle kindjes hebben interesse en lezen een boekje of bladeren door een Donald Duck. Bijzonder dat ze daar de rust voor vinden tijdens een Kinderfeestje.

Verschrikkelijke Ikke 3

De film begint bijna, dat wordt omgeroepen en de gastdame komt ons halen. We lopen langs het toilet naar de bioscoopzaal, waar we een plekje in het midden van de zaal uitzoeken. De Jarige Jet kiest haar buurtjes en sommige kinderen willen graag op een verhoger zitten. Dat is allemaal geen punt en wordt voor gezorgd. De reclames en trailers vangen aan, die leiden tot hilariteit en ik moet de kinderen even er op wijzen dat er nog meer mensen in de bioscoopzaal zitten. In Verschrikkelijke Ikke 3 wordt Nederlands gesproken en de kijkwijzer is 6+. Er zitten wat spannende stukjes tussen, maar over het algemeen lachen we wat af.

Kinderkamer

In de pauze komen we terug bij de Kinderkamer waar onze box met zoete of zoute popcorn, een grote spek en een lolly klaarstaan. Tevoren heeft de gastdame gevraagd wat we wilden drinken. De pakjes Fristi, Chocomel, de zakjes Capri-sun en flesjes water staan klaar. De kinderen vinden de draagbox zo leuk, dat unaniem besloten wordt om onze popcorn in de bioscoopzaal te nuttigen. Het drankje naar keuze past ook in een vakje bij de spek en lolly. Het is een hele vrolijke optocht met kinderen die, zonder een spoor van popcorn, weer naar de bioscoopzaal lopen. Tijdens het knabbelen volgt een spannende ontknoping van de film.

De kinderen kijken met rode wangetjes de film af en in de Kinderkamer wachten de ouders ons op. We kletsen nog even bij en de kinderen gaan met een volle buik richting huis. Onze dochter vond haar Kinderfeestje de “allerleukste, ever, ooit, allertijden”. Ze loopt voldaan mee naar huis waar papa het verhaal in geuren en kleuren vertelt wordt.

Kinderfeestjes bij Vue Cinema

De kinderfeestjes van Vue Cinema verschillen per locatie, dat is mede afhankelijk van de inrichting van de betreffende bioscoop. Vue Cinema Hilversum beschikt over een aparte Kinderkamer en een grote hal waar lange tafels opgesteld staan. Het filmfeestje is geschikt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Het Kinderfeestje is te boeken vanaf zes kinderen en een volwassen begeleider. Het arrangement kost 9 euro p.p. inclusief film, cake versieren, limonade, snoep en popcorn. Deze prijs is exclusief eventuele filmtoeslagen. Het Kinderfeestje is op iedere dag in te plannen m.u.v. de kerstvakantie.

Lees ook:

Vind jij een gastdame op een Kinderfeestje ook zo’n luxe!?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Dat ziet er zo leuk uit!
    Ik weet zelf wat het is om in een holiday jarig te zijn.
    Ik had ook nog eens dart ik op mijn verjaardag nog eens oranje gebak te koop was en niet normale gebak.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics