Selecteer een pagina

Een blokhut of tuinhuis is op meerdere manieren te gebruiken. Je kunt hem namelijk gebruiken als opslaghut of als extra kamer waar je kunt vertoeven. In deze blogs wat tips waar je een blokhut voor kunt gebruiken en hoe je een blokhut stylen kunt.

Opslagplek

Wij gebruiken onze blokhut als opslagplek. Wil jij dit ook dan is het handig dat je aan de muren kasten neer zet, waar je dingen netjes kunt stapelen. Bijvoorbeeld een metalen rek waar je kisten in zet. Hier kun je vervolgens je tuingereedschap kwijt, of je vijverspullen, het speelgoed maar ook al je BBQ tools.
Tevens kun je erover nadenken om een extra diepvrieskist te plaatsen zodat je bij Mega Food Stunter kunt profiteren van goedkope diepvriesproducten.

Groene oase

Vind je je woonkamer net iets te klein, of zit je graag in de rust dan tover je de blokhut om tot een plekje voor jezelf. Met mooie planken aan de muur, kun je er heel wat planten kwijt. Aan het dak kun je een aantal planten hangen en op de vloer zet je ook nog wat bloempotten met vrolijke bloemen neer. Uiteraard laat je nog een ruimte over voor een lekker zittende stoel zodat je er een heerlijk boek kunt lezen.

Creativiteit ten top

verven

Voor sommige activiteiten heb je ruimte nodig waar je de spullen uit kunt stallen. Verven is zo’n bezigheid. Denk maar eens aan een ezel die moet staan, alle potjes verf en alle kwasten die liggen. Daar heb je wel wat ruimte voor nodig. Ideaal dus om je blokhut om te toveren tot een creatief hok waarin je jezelf kunt opsluiten en je creativiteit los mag gaan.
Ook leuk om op die manier kinderfeestjes te organiseren.

Hoe begin je met stylen?

Bedenk van te voren waar je de blokhut voor wilt gebruiken. Daarna ga je de dingen die echt in de blokhut moeten staan op zijn plek zetten. Pas dan begin je met de gezelligheid aan brengen.
Denk bijvoorbeeld aan een plekje waar je koffie en thee kunt maken. Een rustig plekje om te zitten, sfeerverlichting, eventueel een kacheltje, gordijnen en noem het maar op. Zeker weten dat jij de gezelligste blokhut van de straat krijgt!

Ga jij je blokhut stylen?

Foto’s: Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics