Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > Lichaamsverzorging > Zechsal Skin Balm en Body Cream

Zechsal Skin Balm en Body Cream

Ofschoon we al een aantal jaren officieel een tiener in huis hebben, de leeftijd van 10 jaar is namelijk 4 jaar geleden aangetikt, is het nu pas echt te merken. Niet alleen veranderd het gedrag enorm bij de kinderen, maar gaan ze ook verder met groeien en begint hun huid te veranderen. Zo kwamen ze al met trots vertellen dat ze hier en daar haren krijgen en zijn de eerste puistjes gesignaleerd. Tijd dus voor een aangepaste lichaamsverzorging.

Zechsal Skin Balm

Milk of Magnesia is per toeval ontdekt als medicijn tegen de onrustige huid. Tip de puistjes ermee aan of gebruik magnesium als een maskertje en je huid zal een stuk rustiger worden. Het nadeel van de Mil of Magnesia is alleen dat de huid na enige tijd uitdroogt. Zechsal heeft hierop in gespeeld en de Milk of Magnesia en de formule zodanig aangepast dat het de huid minder snel uitdroogt. De Zechsal skin balm bevat magnesium hydroxide (‘milk of magnesia’) gemaakt van zuiver magnesium uit de Zechstein bron én Belgisch dolomiet. Verder is tea trea olie toegevoegd voor een nog beter ontstekingsremmend effect.

De skin balm is te gebruiken op 2 verschillende manieren; als masker en als aanstipper voor puistjes.
Mocht je de skin balm gebruiken als masker dan breng je het maskertje aan daar waar nodig is (gelaat, armen, rug, decollete) en laat het vervolgens 10 minuten intrekken. Na die 10 minuten spoel je het af met lauwwarm water.
Indien je de skin balm gebruikt als aanstipper dan stip je enkel en alleen de puistjes aan. Afspoelen is dan niet noodzakelijk en je mag dit zo vaak doen als je wilt.

Onze ervaring is erg positief. We hebben het als masker maar ook als aanstipper gebruikt (handig met tieners in huis).
Wat ons opviel is dat de puistjes sneller wegtrekken dan gebruikelijk als je de skin balm als aanstipper gebruikt. Gebruik je het product als een masker dan zijn ook de kleine, niet zichtbare, puistjes de klos. Hierdoor groeien ze dus ook niet als lelijke aandachtstrekkers en ziet de huid er beduidend rustiger uit. Een enkele keer ontsnapt er toch nog eentje en groeit deze wel. Deze pakken we dan aan door het puistje aan te stippen. De huid wordt wel wat droger door het product echter met een nachtcrème die goed hydrateerd is dit probleem snel verholpen. Uiteraard wel goed de huid blijven reinigen in de ochtend en avond.

Zechsal Body Cream

Wil je je lichaam graag voeden en toch ook voorzien van een middel die de huid kalmeert van puistjes dan is de Zechsal body cream waarschijnlijk jouw beste vriend. Het product combineert de heilzame werking van puur magnesium met de verzorgende eigenschappen van shea butter. Deze body cream is daarom uiterst geschikt voor de droge of snel geïrriteerde huid. Je kunt de body cream naar behoefte gebruiken en is te combineren met de olie of gel uit dezelfde lijn.

Dit product is echt ideaal in gebruik. Neem wat van het product en smeer je lichaam ermee in. Na verloop van tijd zul je merken dat je huid begint te stralen. Dankzij de milde geur past het haast bij elke parfum of deodorant. Het is daarom een ideale cream om de dag mee te beginnen. Heb je geen zin om jezelf in te smeren? Vraag dan eens je man, vrouw of kinderen of ze je in willen smeren.

Lees ook: Botanical Suncreen – zonnebescherming van Australian Gold
Lees ook: Baby Smile en The Comedian van FABY nails
En lees ook: Zechsallsport gel. Deze frisse gel-formule wordt snel door de huid opgenomen. Het ontspant, verwijdert melkzuur uit de spieren en bevordert het herstel na lichamelijke inspanningen. Ideaal dus in je sporttas.

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics