Of je nu al langer verloofd bent (maar nog niet bent getrouwd vanwege Corona) of pas net verloofd bent, het mooiste komt nu op je pad! Namelijk het uitzoeken van een bruidsjurk. Bruidsjurken zijn er in allerlei soorten, maten en (gelukkig) ook budgetten. Zo is er voor iedereen een geschikte bruidsjurk te vinden. Maar wat zijn de trends voor bruidsjurken in 2023? Lees snel verder om daar achter te komen.

Spaghetti bandjes

Wil je graag een trouwjurk die supersexy is? Kies dan voor een jurk met spaghettibandjes in combinatie met een lage rug of een diep decolleté. Wil je het graag iets minder sexy, maar ben jij geen fan van strapless dan zijn spaghettibandjes ook ideal. Spaghettibandjes zijn namelijk mooi bij elke jurk!

3D elementen en blaadjes kant

Op een bruiloft zijn bloemen onmisbaar. De trend van 2023 speelt daarop in door in steeds meer bruidsjurken te voorzien van kanten bloemen. Ook gaan botanische blaadjes applicaties en kant het komend seizoen zien, hetzij op de jurk hetzij op de sluier. Deze look past perfect bij een bohemian stijl.

Naast blaadjes kant zijn ook 3D elementen helemaal hot! De 3D elementen (met of zonder patroon) kunnen op elk gewenste plek van de trouwjurk terug komen. Denk aan een grote strik op de schouder, een bloem in de hals of een detail op de rug.

Off shoulder

Bij mijn zoektocht afgelopen jaar naar een trouwjurk gooide ik eens “off shoulder” in de lucht. De styliste aarzelde geen moment en kwam met een paar jurken aanzetten die off shoulder bandjes hadden. Ofschoon deze style ontzettend romantisch is en een jurk echt dat beetje extra kunnen geven, heb ik er niet voor gekozen. Simpelweg om het feit dat ik daarmee mijn kindje niet meer kon optillen.

Off shoulder bandjes zagen we vorig jaar al met grote regelmaat en zullen we ook dit jaar weer veel gaan zien.

Glitters

Glitters bij een trouwjurk kunnen een prachtig detail zijn. Ga je voor een subtiel glittertje op de jurk of glitter je liever de dag door?

Minimalistisch

Ben jij niet zo’n fan van glitters, kant, franjes en opsmuk dan is de minimalistische trouwtrend meer jouw ding. Bij een minimalistische jurk kun je gaan voor een jurk die strak aan je lijf zit maar ook een die wat wijder is. Kortom welk figuur je ook hebt, deze look zal iedereen mooi staan.

Franse halslijn

Waarschijnlijk is de Franse halslijn beter bekend als de vierkante halslijn. Dat komt omdat de halslijn een rechthoekige vorm heeft. De Franse halslijn is ideaal voor de bruid met een kleine boezem, dat komt omdat de halslijn al behoorlijk wat aandacht vraagt.

Flowy bruidsjurken

Ga je trouwen in het hoogseizoen of in het buitenland waar het erg warm is dan wil je niet in een zware en dikke jurk trouwen. Denk dan liever aan een flowy bruidsjurk, deze zijn vaak licht van gewicht en zitten lekker comfortabel.

Natuurlijk zijn ze ook mooi in ons eigen landje op het strand, aan het water of bij een bos-of boomgaard.

Losse mouwen, tops en overskirts

Wil je graag een jurk die op de dag kan veranderen van uiterlijk dan is een jurk die bestaat uit verschillende losse onderdelen wel heel handig. Tegenwoordig zien we steeds meer bruidsjurken met een losse (vrop) top en rok, of een fitted trouwjuk waarover een losse overskirt gedragen kan worden. Ook kun je kiezen voor losse mouwen. Zo kun je volledig naar het altaar lopen en ’s avonds zonder alle extra items dansen.  

Lees ook:

Welke trend spreekt jouw het meeste aan (en waarom)?

Geverifieerd door ExactMetrics