Thuisleven.com
Waar is Knor
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Waar is Knor? van De Vier Windstreken

Waar is Knor? van De Vier Windstreken

Regen, storm, hagel en zelfs een warme zon… Om te lezen maakt het geen donder uit welk weertype het is. Zo kun je bij regen heerlijk in een serre achter het raam lezen terwijl het regen op het dak klettert en bij een warme dag zet je de tuinmeubels buiten klaar en geniet je van een verfrissend drankje met een goed boek. Zelfs voor kinderen is dit een perfect recept om de dag door te komen. Vergeet alleen niet om je goed in te smeren en een parasol te gebruiken.

Het verhaal van Waar is Knor?

Knor is het lieve maar vooral het bijzondere biggetje van Sem. Knor heeft namelijk de tas, die gestolen was van een mevrouw, uit handen van de dief genomen en terug gegeven aan de eigenaresse. Maar vooral de manier waarop Knor de tas uit de handen van de dief heeft getrokken, maakt de big zo bijzonder. Knor vloog namelijk door de lucht en greep de tas met zijn bek. Zo stevig dat hij niet meer los wilde laten.
Vanwege deze heldhaftige daad is hij de held en staat zelfs in de krant. Iedereen wilt de big graag zien, ook de collega’s van zijn vader. Maar of het nou zo handig is dat Sem z’n vader, geheel onverwachts, Knor mee neemt naar zijn werk…

Mijn mening

Het verhaal leest zich makkelijk weg en de kinderen vinden het erg amusant. Zeker de knoterige buurvrouw met de warrige haren zorgt al voor de eerste pret. Het boek is dan ook al vaker dan eens voorgelezen en zelfs de kleuter die volgend jaar naar groep 3 gaat leest al hele delen voor uit het boek. Een echte hit en bovendien een aanrader voor de vakantie (lekker dun om mee te nemen).

Info en waar te koop?

Auteur: Monique Berndes
Illustrator: Mark Janssen
ISBN: 9789051165647
Uitgever: De Vier Windstreken
Leesniveau: AVI-E4 en CLIB-4
‘Waar is Knor?’ is te koop bij De Vier Windstreken en Bol.com voor € 8,95
Dit boek is uitermate geschikt om zelf te lezen en om voor te lezen.
Het boek is voorzien van veel tekeningen en prettig te lezen letters die geschikt zijn voor mensen met dyslexie.

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics