Selecteer een pagina

Ik kan al veterstrikken dit is iets wat ik van veel vriendjes en vriendinnetjes van mijn kids hoor! Super knap zeg, maar op de één of andere manier kunnen mijn kinderen et nog niet of niet op de juiste manier. Natuurlijk kan ik zeggen dat van de oudste twee hun fijne motoriek niet zo goed is en dat heeft er zeker mee te maken, maar ook met het gemak dat ik zelf even snel de veters strik. Ik was dus erg enthousiast toen ik van ImageBooks het boek Ik kan al veterstrikken mocht recenseren.

Het boek

Het boek ik kan veterstrikken is een vrolijk gekleurd dik kartonboek met een uitneembare schoen. De schoen heeft 2 kleuren veters. Bij de eerste aanblik snapte ik niet waarom, maar tijdens het lezen werd het duidelijk. Je kind gaat leren zijn veters te strikken samen met het Konijntje. Het konijntje zegt welke veter je in welke hand moet doen en wat er dan moet gebeuren. Je ziet de handeling ook getekend met de 2 kleuren veters, doordat ze 2 kleuren hebben is het duidelijk hoe de handeling moet. Zo leer je stap voor stap je veters te strikken. Bij het konijntje gaan zijn oren in een strik wat mijn kinderen grappig vonden. Ook zie je een beertje of muisje (meningen verdeeld onder de kids) die zijn schoenen strikt.

Wat vonden wij ervan?

Het boek ziet er erg mooi en kleurrijk uit. Zoals je in het voorstukje hebben gelezen kunnen alle drie mijn kinderen niet strikken. Dus hebben ze het alle drie geprobeerd. de oudste twee kunnen zelf lezen en hebben het boek gelezen en het strikken ging goed. Onze oudste was trots dat hij het nu snapte, nu hoef ik het niet meer te vragen! Hij is bijna 9 en vond de plaatjes wel wat kinderachtig, maar het boek is ook niet voor zijn leeftijd geschreven natuurlijk. Onze middelste dochter vond het een mooi boek en vond het wel heel handig dat de schoen eruit kon. Zo kon ze lezen, plaatjes kijken en dan het gelijk op de schoen meedoen. het lukte haar heel goed, wat was ze trots!

Voor de jongste van 5 heb ik het boek voorgelezen, maar die vond het soms wel moeilijk. Ze weet wel al het verschil tussen links en rechts dat ging goed, maar sommige handelingen moest ik eerst even voordoen. Het is haar nu een paar keer gelukt aan de hand van de illustraties, maar alleen lukt het nog niet. Maar ze gaat dit vaker oefenen en wie weet verdiend ze dan op school haar veterstrikdiploma! Ik vond het een leuk en mooi geïllustreerd boek! Het is erg fijn dat er 2 kleuren veters zijn en dat wat je moet doen ook getekend staat. De kinderen kunnen dan namelijk zelf zien of ze het goed hebben gedaan. De schoen die je uit het boek kan halen is erg handig, zo kan je het ernaast leggen en gelijk meedoen! Ik vind het een aanrader om te leren veterstrikken.

Op welke leeftijd konden jullie kinderen veters strikken?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics