Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Eetkamerstoelen met of zonder leuningen?

Eetkamerstoelen met of zonder leuningen?

Het wordt weer wat gezelliger aan tafel. Misschien moet ik het niet eens hard op zeggen. Het heeft wel een tijd geduurd maar we nemen de dag door met de meisjes. Alleen op je beurt wachten is moeilijk.

Ons eettafel ritueel

De meisjes dekken om beurten de tafel voor het ontbijt. Tijdens het koken, ruim ik de afwasmachine uit en dek direct de eettafel. Dat bevalt ons goed. Na het ontbijt en diner ruimt een ieder zijn eigen bestek borden af en schuift zijn eetkamerstoel aan. Dan lopen we een keer extra terug voor iets dat we allemaal hebben gebruikt. Er zit duidelijk vooruitgang in.
Aáááán tafel! We eten bijna allemaal met de pot mee. ook dat heeft even geduurd. Iets met een lange adem. Tijdens het eten vragen we naar de afgelopen (school)dag. We houden het wel kort, anders wordt het eten koud. Steeds vaker blijven we als gezin nog even aan tafel kletsen.

Natafelen

Er is genoeg te bepraten met drie dochters. ook is er ruimte voor mededelingen over de komende dag. Iedereen weet waar ze aan toe zijn. Toch begint mij iets op te vallen. Na een tijdje zit ik, en niet alleen ik, te wiebelen op mijn eetkamerstoel. Dan wip ik op en begin tijdens het gesprek al af te ruimen. Dat verstoord het gesprek, dus ik probeer iets langer te blijven zitten. En dan valt het kwartje. De eetkamerstoelen zitten niet zo lekker.

Eetkamerstoelen

We hadden heerlijke lederen eetkamerstoelen met leuning, een hoge rugleuning en wielen. Ik sjeesde er hoogzwanger het hele appartement mee door. Toen de middelste werd geboren hebben we ze ingeruild voor iets makkelijker te onderhouden eetkamerstoelen. Die knoeivlekken gingen er echt niet meer uit. Helaas zonder armleuning en zonder wielen. Nu de jongste steeds iets wijzer wordt, verlang ik weer terug na die eetkamerstoelen. Ook tijdens feestjes en partijtjes waren deze stoelen zo lekker makkelijk bij te draaien voor de visite. Zou dit model nog bestaan?

Eetkamerstoelen bij Woonenzo

Heel eenvoudig is binnen het zoekmenu de kleur en/ of het materiaal te selecteren. En ja hoor, daar zie ik het model dat ik zoek. Tot mijn schrik in een licht, besmettelijke kleur. Maar met handvat om de stoel makkelijk aan te kunnen schuiven. Gelukkig zijn er meer foto’s en dan verschijnt de kunstleren versie in een goede kleur. Zonder armleuning waar de meisjes overheen gaan klimmen. Missie geslaagd!

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

Voeg commentaar toe