Thuisleven.com
Woonenzo woonwinkels
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonaccessoires > Inspiratie opdoen bij woonwinkels (van Ikea tot Woonenzo)

Inspiratie opdoen bij woonwinkels (van Ikea tot Woonenzo)

Wooninspiratie opdoen in een woonwinkel is toch wel een favoriete bezigheid geworden sinds ik een woning heb. Ik vind het namelijk heerlijk om door een winkel te lopen en te zien hoe ze met verschillende kleuren en artikelen aan de slag gaan om iets prachtigs te creëren. Vaak zijn het de kleine dingen waar ik dan thuis mee aan de slag ga en kost het niet eens veel geld om ons huis weer een stapje mooier te maken. Ik zal ook vast niet de enige zijn die verliefd is geworden op woonwinkels en deel dan ook graag een top 5 van woonwinkels.

Woonenzo

Meubelzaak Woonenzo.nl is gevestigd in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven heeft een online webshop. Bij Woonenzo kun je terecht voor complete woonkamers, slaapkamers en kinderkamers. Ook kun je er terecht voor losse elementen zoals banken, (kleding)kasten, stoelen, tafels en accessoires.
Aangezien het live shoppen de afgelopen maanden een beetje een dillema was heb ik dan ook veel online gekeken naar inspiratie en dat is prima in de webshop te doen, zeker als je kijkt bij de complete woon- en slaapkamers.

Xenos

Xenos is natuurlijk niet meteen een winkel waarbij je denkt aan een woonwinkel zoals Woonenzo. Toch is Xenos onwijs leuk om doorheen te wandelen voor de kleine, maar ook (klein)meubelen waarmee jij jouw woning geheel om kunt toveren tot een waar paleis. Xenos mag dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Xenos heeft vestigingen door het hele land en is (gelukkig) ook online te vinden. Een ander groot pluspunt van Xenos zijn natuurlijk de prettige prijzen.

Pallen en Porta

Voor onze favoriete woonwinkels Pallen en Porta (twee verschillende zaken) moeten we naar Aachen (Duitsland). Beide zaken hebben een ruim assortiment uitgestald staan. Van complete woon- en slaapkamers, tot en met keukens, badkamers en alles wat er tussen zit en waarmee je je huis een thuis kunt maken. Beide zaken hebben met regelmaat leuke aanbiedingen en het is dan ook met regelmaat gebeurd dat we met bijvoorbeeld een uitbreiding van ons Villeroy en Boch servies of een prachtige luxe pan naar buiten liepen.
Zowel Pallen alsook Porta hebben niet alleen een zeer uitgebreid assortiment, ook hebben ze meubels in diverse prijsklasses en verschillende merken. In de zaken zijn de exclusievere merken apart uitgestald en dat is dan ook onze favoriete plek om doorheen te lopen (en kopen).

Ikea

Ofschoon we designmeubels in onze woon- en slaapkamers hebben staan omdat deze toch net iets luxer ogen dan een Ikea kast, is Ikea toch een winkel waar we graag komen. Het zijn vaak de dingen waar we in de winkel tegenaan lopen die we dan ook meteen meenemen. Enkele keren gaan we er bewust heen om bijvoorbeeld een bureau te kopen voor onze zolder.

CASA

Waar we met enige regelmaat de Xenos binnenwandelen, is CASA net zo’n winkel waar we graag te vinden zijn. CASA heeft toch een iets ander aanbod dan Xenos en doet voor mij dan ook iets luxer aan. Daarnaast focust CASA zicht steeds meer op duurzaamheid, wat natuurlijk zijn positieve effecten heeft op het klimaat. Stap voor stap zoekt CASA de balans tussen decoratieve, betaalbare producten en het verduurzamen van de collectie. Momenteel vind je al duurzame artikelen over de verschillende categorieën heen. Wil je achterhalen of een bepaald product duurzaam is? In de webshop geven ze telkens aan of een artikel “eco-friendly”, gerecycleerd, biologisch is of uit FSC-hout bestaat. Daardoor shop ik al een stuk prettiger.

Welke woonwinkels zijn bij jouw favoriet en waarom?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • IKEA is toch wel de meest voor de hand liggende woonwinkel waar ik het meest kom. Handige tools voor in huis.

  • Ikea is mijn favoriet, daar heb ik veel leuke ideeën op gedaan voor mijn huis.
    Hoop er binnenkort weer naar toe te kunnen gaan.

  • Ik kom niet graag in die grote winkelketens, ik zoek liever wat speciale zaken zodat je ook niet allemaal hetzelfde in huis hebt of hetzelfde aan de muur hebt hangen.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics