Selecteer een pagina

Al een tijdje zijn we hier met het hele gezin fan van de Noorse kinderserie Casper en Emma. We kijken graag naar de grote en kleine avonturen van de twee kleuters en hun grappige pratende knuffeldieren, Welpje en Mevrouw Konijn. We zijn dan ook ontzettend blij dat we de nieuwste film Casper en Emma De Bergen In mogen zien.

Casper en Emma De Bergen in

De film volgt de kleuters Casper en Emma tijdens hun eerste kampeertocht, samen met hun familie en natuurlijk de eigenwijze knuffels Welpje en Mevrouw Konijn. Ze maken een avontuurlijke trektocht naar een bergtop, met de gids Aksel en zijn sledehonden. Terwijl ze door het mooie Noorse landschap lopen en allerlei leuke activiteiten doen, bedenkt Casper een plannetje om een nieuwe papa te zoeken voor Emma, die haar overleden vader mist. Welpje heeft ondertussen zo zijn eigen problemen en haalt allerlei capriolen uit. Zal Caspers plannetje slagen en zullen ze allemaal weer heelhuids thuiskomen?

Wat vinden wij ervan

Allebei mijn kinderen genieten van de film. De bijna-kleuter vindt het op het einde even spannend, maar vind – net als Emma – troost bij de eigenwijze maar zorgzame Mevrouw Konijn. Ze kan zich goed verplaatsen in zowel Casper als Emma en leeft helemaal mee. Mijn zevenjarige natuur fan vindt de sledehonden het leukst maar moet af en toe ook heel hard lachen, vooral om Caspers sullige vader.

Leuk voor verschillende leeftijden

Doordat er meerdere verhaalelementen tegelijk spelen biedt de film iets voor kinderen van verschillende leeftijden. De bijna-kleuter vindt vooral Welpje en Mevrouw Konijn leuk, terwijl de zevenjarige juist het kamperen interessant vindt en nu de hele tijd op grassprietjes probeert te fluiten en persé naar de bergen op vakantie wil. De liedjes passen perfect bij de sfeer en vallen erg goed in de smaak. 

Goed afgestemde verhaallijn voor kinderen

Een van de dingen die ik als moeder zo fijn vind aan Casper en Emma De Bergen in is dat de verhaallijnen zo goed zijn afgestemd op kinderen. Er komen best een paar zware thema’s voorbij in deze film, zoals dood, afscheid en eenzaamheid, maar het wordt nooit te heftig voor kleine kinderen. De film is over het algemeen heel ingetogen en rustig, zonder drukke muziek of special effects en persoonlijk vind ik dat ook wel eens fijn. Niet alle kinderen kunnen goed tegen drukke films en dit is een geweldig alternatief. Door de prachtige Noorse natuur is het ook nog eens ontzettend mooi om naar te kijken, ook voor papa’s en mama’s.

Casper en Emma De Bergen in is een ontzettend fijne film voor het hele gezin.

Lees ook:

*** voor dit artikel mochten we een preview van de film zien ***

Geverifieerd door ExactMetrics