Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Geronimo Stilton – Het raadsel van de schat

Geronimo Stilton – Het raadsel van de schat

Hoe leuk! Voor Thuisleven mag ik vaak een review, recensie of andere artikelen schrijven met daarin mijn ongezouten mening. De kinderen krijgen hier toch wel het e.e.a. van mee. Zo mogen ze mee testen en luister ik ten alle tijden naar hun bevindingen van eigenlijk alles wat ze in handen hebben. Als we eens gaan knutselen of een dagje weg gaan probeer ik meestal iets nieuws te verzinnen omdat dit weer leuke en nieuwe stof is voor Thuisleven.com. Maar dat de inspiratie zelfs door slaat bij de kinderen en ze hun eigen recensie willen schrijven? Die zag ik niet aan komen!

Zo kreeg ik vandaag van Tim de recensie “Geronimo Stilton het raadsel van de schat” aangeleverd. Om het behapbaar te maken hebben we er samen wat aan geknutseld en is het onderstaande recensie geworden.

Recensie Tim

Het gaat over tante Lillie die een dagboek vind van oom Sub. Samen met zijn tante gaan Geronimo (die zeeziek is), Thea, Klem en Ben op zoek naar Oom Sub. Ook het raadsel, de schat met de zeven steentjes, van oom Sub gaan ze zoeken. Zodra het etenstijd is gaat Klem koken. Geronimo krijgt een hele pittige soep en de rest krijgt een lekkere soep. Daarna stoppen ze met varen om bij een café lekker te eten. Klem vertelde alles wat ze aan het doen zijn en waar ze naar op zoek gaan. Niet erg handig want nu zijn er kapers op de kust.
Zal het tante Lillie, Geronimo en de rest lukken om het raadsel van de schat te onthullen?
Je leest het allemaal in Geronimo Stilton en het raadsel van de schat.

Onze mening

Volgens Tim is het boek heel erg leuk om te lezen. De letters zijn lekker groot en er staan soms woorden in andere kleurtjes of lettertypes in, zoals je gewend bent van de Stilton boeken. De illustraties zijn om te lachen. Een echte aanrader voor de iets verder gevorderde beginnende lezers.

Info en waar te koop

Geronimo Stilton en het raadsel van de Schat
Auteur: Geronimo Stilton
Illustrator: Larry KeysSara Copercini
ISBN: 9789085923947
Uitgeverij: De Wakkere Muis
Leesniveau: AVI M4

Lees ook:

Heeft jou kind al eens Geronimo Stilton – het raadsel van de schat gelezen?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics