Thuisleven.com > Huishouden > Thuisblijver? Verdien wat bij als ViaTim punt

Thuisblijver? Verdien wat bij als ViaTim punt

Al ruim 11 jaar ben ik thuisblijfmoeder. Sinds een half jaar ook officieel thuiswerkende moeder. Ik ben dus veel aan huis en zit niet stil. Dat is een aantal mensen in de wijk opgevallen. Zo komen er regelmatig kinderen uit de buurt schuilen tegen de regen, als de ouder even een boodschap aan het doen is. En op zaterdagmiddag is het hier een ware instuif. Mijn man werkt dan zoals iedere week in de winkel. Dan staat de WhatsApp roodgloeiend met ouders die even (zonder kind) naar de boot willen of graag bij een voetbalwedstrijd van een broer willen kijken. En dan is daar ook de pakketbezorger….

De pakketbezorger

In onze wijk rijden pakketbezorgers af en aan. De laatste tijd valt mij op dat ze ter hoogte van ons huis gas terug nemen en een blik naar binnen werpen. Ze halen opgelucht adem en vervolgen hun weg. Soms gaat even later de bel: “Of ik voor die en die een pakket aan wil nemen?” Mensen die ik in het geheel niet ken, uit een hele andere straat. Dat neem ik de pakketbezorger niet kwalijk. Die krijgen soms per stuk betaald en rijden het liefst met een lege bus huiswaarts. Als ik naar het winkelcentrum loop, zwaaien de post- en pakketbezorgers al die ik tegenkom. Het zette mij wel aan het denken. Tot ik reclame van ViaTim voorbij zag komen, toen viel er een kwartje.

ViaTim punt

Ik word ViaTim punt! De pakketbezorgers weten mij al te vinden. Hetzelfde geldt voor de mensen uit de wijk. En elk nadeel heeft zijn voordeel, je moet het alleen zo weten te draaien. Op deze manier kan ik nog meer mensen uit de wijk helpen en ik schiet er zelf ook nog iets mee op. Ik neem vanaf nu alle pakjes aan en iedereen mag het weten. In het vervolg hoef ik voor een praatje de deur niet meer uit. En mijn eigen retour zendingen worden zonder moeite meegenomen.

Wat wil ViaTim bereiken?

ViaTim loopt als een gesmeerde trein, dit komt omdat ze kennelijk voorzien in meerdere behoeftes. Mensen willen niet meer de hele dag thuis moeten blijven voor een pakketje. Ik zou het bijvoorbeeld liever onderweg en in de buurt op willen pikken.
De winkelier op zijn beurt wil dat zijn bestelling zonder frustraties aankomt. Geen retourzendingen meer door nutteloze bezorgpogingen. Dat is ook veel beter voor het milieu trouwens.
En door deze verbinding van ViaTim punten, kan je zelf een graantje meepikken. Ideaal als je graag wat meer contacten wil leggen of een nuttige invulling voor je dag zoekt. En niet te vergeten als je een zakcentje van 50 tot 100 euro per maand wel kan gebruiken. Meer informatie of je direct aanmelden als ViaTim punt kan middels de site. Wellicht komen we elkaar nog eens tegen aan de deur?

 

Neem jij wel eens pakketjes voor een ander aan?

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

Voeg commentaar toe