Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Ik kan klokkijken van Imagebooks

Ik kan klokkijken van Imagebooks

Onze jongste is een leergierig meisje en wil heel graag en veel dingen leren zo ook klokkijken. Dus toen wij het boek Ik kan klokkijken van Imagebooks mochten reviewen werd ze daar heel blij van.
Toen het pakketje werd bezorgd en het boek uitgepakt werd zagen wij een prachtig vrolijk geïllustreerd boek, met echte wijzers op de koekoeksklok. Het nodigt uit om te gaan lezen!

Het Boek:

Konijntje is de hoofdpersoon uit de boek. Hij heeft een hele drukke dag, en die begint bij het opstaan. Op elke pagina is het konijntje te zien, hij kleed zich aan, zit op de fiets, aan tafel of gaat in bad. Daarnaast zijn er herkenbare illustraties van de dingen die bij het tijdstip horen. Ook staan er losse woorden bij de illustraties die onze leergierig kleuter probeerde te lezen (win win situatie, leren klokkijken en leren lezen.)

In kleur staat de tekst hoe je de klok moest instellen. De kleine wijzer wijst naar de 7 en de grote wijzer naar de 12. Als je kind dit heeft gedaan mogen ze antwoord geven op hoe laat het is. Het leuke is dat de wijzer zelfstandig kunnen draaien en je kind het dus helemaal zelf kan. Bij de klok is op iedere pagina met driehoekjes aangegeven waar de wijzers moeten staan, een goede hulp voor kinderen die de cijfers misschien lastig vinden. Ook staat er nog een klein verhaaltje over wat konijntje doet. Dit maakt het extra leuk om het boekje te lezen.

Wat vonden wij ervan?

Het is een erg mooi stevig boek, met stevige dikke pagina’s. Het boek is vrolijk kleurrijk. Het is erg leuk om met je kleuter te lezen, Onze 5 jarige wilde graag leren klokkijken, de hele en halve uren gaan goed. Maar er was ook kwart over 7 en dat is nog wel ingewikkeld. Maarja ze is ook nog aan de jonge kant. Onze dochter van 7 die vond het boek ook nog mooi en wist alle tijden goed te benoemen. het viel haar op dat de minuten in stappen van 5 erop stonden. Dus met lezen heb ik er voor haar van gemaakt het is bijvoorbeeld 10 over 7. Ze vond het leuk om de klok op de goede tijd te zetten, een goede oefening.

Doordat het boekje echte wijzers heeft is het een interactief boek geworden, super leuk dus! Alleen deed bij ons de grote rode wijzer een beetje eigenwijs en stond hij niet helemaal recht op de cijfers. Dit maakte voor de kinderen niet uit overigens. Het is een fijn boek om met kinderen te lezen en te leren als het om klokkijken gaat. Je leert eerst de vaste tijden uit het boek, maar daarnaast kan je zelf ook tijden benoemen en de kinderen het laten doen op de klok. Een aanwinst voor in onze boekenkast!

Boekinfo:

Illustrator: Sylvia Takken
Uitgever: Imagebooks Factory Bv
ISBN: 139789463334877
prijs : €8.95

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics