Voor ons roze dropje het boek: Drop, het stoute eendje
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Voor ons roze dropje het boek: Drop, het stoute eendje

Voor ons roze dropje het boek: Drop, het stoute eendje

Mijn meisje is een echt meiden-meisje. Jurkjes zijn hét kledingstuk waar ze elke dag van de week in rond wilt dartelen. Prinsessen, barbies en poppen zijn dé speelgoed items waar ze mee speelt op haar slaapkamer. Haar haren heeft ze het liefst in een staart of vlecht, met klipjes (dat laatste vooral sinds de zomervakantie. Ze had namelijk “per ongeluk” een flinke knip in haar pony gezet). Ze is helemaal fan van de kleur roze. Zo heeft ze een roze prinsessen dekbed, met een roze prinsessen vloerkleed. En natuurlijk siert dit geheel zich met roze knuffels. Hoe zoetsappig kan het zijn. Zeker als ze dan haar lief koppie trekt en twinkelt met haar ogen. Hoe leuk is het dan om het schattig boek van Drop, het stoute eendje op haar bed te leggen, zodat dit voor gelezen kan worden voor het slapen gaan?

Drop, het stoute eendje

Drop is een schattig eendje. Maar Drop is het zat dat iedereen hem steeds schattig vind. Hij besluit dan ook om stout te worden. Zodra hij zijn vriendje Wiesje de geit tegen komt, vraagt Drop of Geit hem schattig vind. Wiesje vind Drop zeker schattig. Maar dat wilt Drop helemaal niet en hij bijt daarom in Wiesjes been. Dat vindt Wiesje helemaal niet zo leuk. Daarna gaat Drop tevreden verder. Hij komt Guus tegen die een prachtig kasteel gebouwd heeft in het zand. Deze trapt hij stuk. Ook dat is helemaal niet zo lief van Drop. Vervolgens zegt hij tegen Stoffel de pony dat hij stink en bij mevrouw Koe poept hij gewoon op het hoofd. Dat is alles behalve schattig!
Maar is dat wel zo netjes en handig? En met wie moet hij nu gaan spelen?

Onze mening

De kleine meid vind het boek qua uiterlijk echt helemaal geweldig en vind die 2 minuten tanden poetsen dan ook maar lang duren. Als de 2 minuten dan eindelijk om zijn en de mond netjes gepoetst is rent ze zo hard ze kan naar haar bed. Daar zit ze half zittend, half springend te wachten tot haar grotere broer en ik erbij komen zitten. Het boek leest zich makkelijk weg. Grote plaatjes, waar ze met veel plezier naar kijken. En vooral leuke stukjes tekst op elke pagina. Ook wel eens leuk om (voor) te lezen uit een boek over een figuur dat schattig is maar graag stout wilt zijn.

Info en waar te koop

Auteur: Catharina Valckx
ISBN: 9789025768843
Uitgeverij: Gottmer
Drop, het stoute eendje is o.a. te koop bij Gottmer en Bol.com

Lees ook:

* Voor dit artikel hebben we een recensie-exemplaren ontvangen *

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics